Societat 18/07/2022

Castellciutat prohibeix l'entrada de vehicles grans

Els cartells recorden que les característiques del poble impedeixen que puguin entrar

ARA Andorra
2 min
castellciutat ARA

Andorra la VellaL’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha instalat dos rètols d’alta visibilitat, amb fons groc fluorescent, als dos accessos al poble de Castellciutat, per recordar la prohibició de l’entrada de vehicles de grans dimensions, segons informa Ràdio Seu. Els senyals, més visibles que els que hi havien fins ara, tenen com a objectiu evitar que s’hi apropin mitjans de transport als quals després els resulta impossible travessar el nucli, per les dimensions reduïdes dels seus carrers, fins i tot els principals.

Els nous avisos s’han col·locat a l’entrada nord de la vila -a la rotonda de l’Hotel El Castell- i al tram final del carrer de Sant Ermengol, a l’Horta del Valira. Aquest vial que connecta amb el pont sobre el riu Valira i amb el Camí de la Seu, just on comença Castellciutat. Al capdamunt s’hi pot llegir ‘Atenció. Accés a nucli urbà de Castellciutat’. I a sota, s’hi assenyala clarament la prohibició d’accés a camions, autocars convencionals, autocaravanes i rulots.

Fins ara, en aquests punts hi havia dos senyals que advertien dels límits d'altura i amplada dels carrers, que ja indicaven la prohibició d'accés als qui superessin aquestes dimensions. El límit és, concretament, de tot just 2,50 metres d'alt i 2,40 metres d'ampla. Tampoc no s'hi permet l'entrada de camions de més de 3.500 kg de pes. No obstant això, el cert és que molts conductors no se n'adonaven d'aquest avís -o bé no hi feien cas- i quan arribaven al nucli urbà de Castellcitat es veien obligats a girar cua i fer complicades maniobres de marxa enrere, per poder seguir amb la seva ruta, ja fos tornant a la Seu o bé tornant a la carretera N-260. Això inclou tant vehicles amb matrícula estrangera com amb placa estatal.

stats