Societat 27/04/2020

Un centenar d'argentins podran viatjar al seu país el dia 30

Es tracta d'un vol que sortirà de París i al qual s'afegirà un altre des de Barcelona el 2 de maig

M. F.
2 min
Un avió de la companyia AirFrance

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Eric Jover, ha avançat que el dia 30 d'aquest mes sortirà des de París un vol en què podrien viatjar 100 temporers argentins que se sumarien a les catorze persones que ja han pogut tornar al seu país aquest diumenge. De manera paral·lela, hi ha previst un altre vol amb sortida des de Barcelona el dos de maig en el qual "com a mínim" hi podrien encabir-se una trentena més de persones que es troben atrapades a Andorra. Tal com ha comentat el portaveu de l'executiu, ara es treballa per tancar els llistats d'aquestes persones amb el consolat argentí i ha manifestat que la voluntat és que "a poc a poc es vagi normalitzant la situació" i aquests nacionals argentins puguin tornar a casa seva. El cost del vol és assumit pels temporers ja que en molts dels casos, ha dit Jover, tenien ja bitllets contractats i ha estat només necessari un canvi de data. La resta de la logística és assumida, en part pel Govern, que ajuda aquestes persones a desplaçar-se fins a l'aeroport corresponent.

D'altra banda, i quant a la possible represa d'alguna altra activitat la setmana que ve, quan s'haurien complert els quinze dies que el Govern va anunciar entre fases per al retorn a l'activitat dels diferents sectors, Jover ha manifestat que a hores d'ara si les dades sanitàries es mantenen com fins ara i la ciutadania manté una actitud de respectar les normes, el calendari previst es mantindrà. En aquest sentit, ha detallat que aquest dilluns la mobilitat és un 64% inferior a un dia d'activitat normal i que la setmana passada es va mantenir en uns barems entre el 58 i el 62%, amb la qual cosa ha destacat que aquestes dades són "un bon símptoma" ja que no hi hagut un increment important. Així, ha tornat a descartar que a hores d'ara el Govern tingui sobre la taula la declaració de l'estat d'alarma. En aquest sentit, ha tornat a apel·lar a les bones dades sanitàries i al fet que la gran majoria de la ciutadania estigui complint les recomanacions donades des de l'executiu.

Jover també ha informat que el fons de solidaritat de l'executiu ja suma 2.071.000 euros i, en aquest sentit, ha recordat les donacions del Motoclub Pirineu (500 euros) i 10.000 euros per part del col·legi oficial de metges.

stats