Una central de reserves per a la Coronallacs

De manera paral·lela, s'han licitat els treballs per a la millora del refugi del Comapedrosa

Amb la voluntat de continuar impulsant la ruta Coronallacs (que fa la volta al país a través dels quatre refugis guardats) el Govern ha licitat una central de reserves per a aquest recorregut. Tal com ha comentat el ministre portaveu, Jordi Cinca, aquesta licitació s’emmarca en la voluntat de l’executiu de “fomentar l’accés a la muntanya i posicionar Andorra con a destinació de turisme de natura”.

Els treballs licitats consistiran en l’elaboració, implementació, gestió i manteniment d’una central de reserves en línia amb atenció telefònica per a l’adquisició d’un forfet corresponent a les quatre mitges pensions dels quatre refugis guardats que integren la ruta. Tal com informen des de l'executiu, l’adjudicatari s’encarregarà de les tasques de promoció de la ruta Coronallacs, de la part financera de la recaptació i la redistribució als refugis guardats dels imports econòmics de les reserves dels allotjaments, així com de la part de gestió i finançament dels productes de marxandatge de la ruta.

De manera paral·lela a aquesta licitació, també se n'ha fet una altra que afecta, precisament, a un dels refugis guardats que integren aquesta ruta, el del Comapedrosa, on es volen fer diferents treballs. D’aquesta manera, s’ha decidit convocar un concurs per a les obres de millora estructurals i d’eficiència energètica a la teulada d’aquesta instal·lació i també per la redacció del projecte d’obra i la direcció facultativa de les millores arquitecturals i d’eficiència energètica del refugi, de manera global. En aquest sentit, cal destacar que les obres es faran en dues fases. Ara fa quinze dies el Govern i el comú de la Massana van signar un conveni a través del qual la corporació cedeix el refugi a l’executiu perquè es puguin dur a terme aquestes millores i aquest refugi ofereixi les mateixes prestacions que els altres que integren la Coronallacs.

A l’últim, també s’han licitat els treballs per al condicionament del centre d’atenció primària a Santa Coloma, que es construirà a l’edifici Prat Condal. Les obres per a l’habilitació d’aquest local, que el comú d’Andorra la Vella va cedir al Govern, duraran vint setmanes.