Societat 05/06/2018

Un centre històric innovador i emprenedor

L'Associació de Comerciants inaugura el seu local a la placeta Monjó d'Andorra la Vella

B. N.
1 min
El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol; la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; la presidenta de l'Associació de Comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua, i el ministre de Turisme, Francesc Camp, durant el tall de la cinta. / B. N.

Andorra la VellaInnovació i emprenedoria. Aquestes són els dos principals objectius de l'Associació de Comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella. Així ho ha dit la seva presidenta Anna Riberaygua en la inauguració del local de l'entitat a la placeta Monjó de la capìtal. Riberaygua ha recordat que abans de l'avinguda Meritxell i d'altres zones del país, el comerç es va implantar al nucli antic. El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha afirmat que "la tasca de l'associació obre el camí per a altres entitats". La inauguració del local arriba després de la posada en marxa del Pla Estratègic del Centre Històric. El comitè que el gestiona ja ha celebrat la seva primera reunió i una de les seves prioritats és la regulació de les terrasses.

Qualsevol actuació que es faci al Centre Històric, també urbanística, ha de passar pel comitè, on també hi participa el Govern i la Cambra de Comerç d’Indústria i Serveis. A banda de les terrasses, altres objectius són sobretot millorar la convivència entre la part comercial i de restauració, i la cultural i de monuments i fer, al mateix temps, que els clients de bars i restaurants, respectin el descans dels veïns.

L'acte d'inauguració ha comptat amb l'assistència de les autoritats i de veïns i comerciants de la zona. L'arxiprest de les Valls, mossèn Ramon Sàrries, ha beneït el local i s'ha procedit a tallar la cinta. Una actuació musical i un aperitiu ha completat la jornada

stats