Publicitat
Publicitat

El sistema educatiu espanyol tindrà el centre integrat el curs 2016- 2017

Els alumnes d'infantil i primària aniran a les escoles d'Escaldes que s'ampliaran per acollir-ne fins a 460

Com ja s'havia anunciat els alumnes de les escoles espanyoles d'Encamp i Sant Julià deixaran els centres el curs 2016- 2017, però aquest dijous s'ha explicat que els alumnes d'infantil i primària passaran al nou centre integrat que s'ubicarà a les escoles d'Escaldes i que estarà a punt el curs 2016- 2017. Aquest dijous han exposat l'acord de la Comissió Mixta hispanoandorrana en la matèria el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, que han detallat que les instal·lacions escaldenques acolliran els alumnes d'infantil i primària i els de secundària i el batxillerat aniran a La Margineda.

Així ho han explicat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i l'ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio. El Govern d'Andorra s'encarregarà de les obres d'adequació, amb un cost previst inferior als 50.000 euros, que permetrà la creació de 6 aules noves i l'ampliació de la capacitat per acollir els 300 alumnes actuals i afegir-ne 160. També posarà a disposició de les famílies d'altres parròquies el servei de transport escolar amb un cost de 208 euros anuals. Des d'Espanya es vol oferir una formació "millor que amb l'estructura actual" i es mantindran els docents, amb possibilitat d'ampliar la plantilla per oferir una atenció personalitzada i més diversa.

En la vessant acadèmica, es vol millorar la informació que reben els pares sobre l'evolució dels fills, es vol implementar l'avaluació de les competències, millorar l'aprenentatge de llengües introduint l'anglès abans i enfortir les competències lectores, d'expressió escrita i digitals. Aquesta oferta s'haurà de definir abans del mes de febrer, quan comencen les matriculacions, ha assegurat l'ambaixador.

Per decidir l'oferta formativa es vol comptar amb els docents, les Ampes i la comunitat educativa en general, ha assenyalat Montobbio. A més, a partir de divendres es posarà en marxa un procés participatiu a les actuals escoles espanyoles per decidir el nom del centre.

Segons Jover, aquesta decisió suposa un "salt qualitatiu" i envia un "missatge de tranquil·litat per a les famílies".

El cost actual del sistema espanyol és de sis milions d'euros anuals i Montobbio ha apuntat que amb els canvis projectats es preveu que augmenti.