De cerveseria artesanal a l'estrellat

Signum d'Encamp i AND & Beer pugen al podi a concursos del Barcelona Beer Challenge, davant centenars de candidatures

Encara són poc conegudes. Però van camí de fer-se un lloc en la proposta cervesera dels bars i restaurants del país. I també de fora les nostres fronteres. Parlem de les cerveseries artesanals Signum (a Encamp) i And & Beer (Santa Coloma), que s'han atrevit a competir amb centenars de grans marques internacionals de més d'una vintena de països al Barcelona Beer Challenge, concurs emmarcat en la celebració del Barcelona Beer Festival que ha tingut lloc el 15, 16 i 17 de març, amb l'assistència rècord de 35.000 persones. I n'han sortit vius amb èxit.

Signum d'Encamp ha estat premiada amb la medalla d'or a la Barcelona Beer Challenge en la categoria de 'Belgian Dark Strong Ale'. Per la seva part, la cervesa torrada andorrana AND & Beer, produïda amb aigua d'Andorra, ha estat reconeguda com la segona millor cervesa en la categoria 'English Strong Ale-Old Ale' al Barcelona Beer Challenge. Només ha estat superada per BrewByCode, de Tiana. Els concursos, que han tingut lloc aquest cap de setmana a la Farga de l’Hospitalet, han comptat amb la participació de 218 cerveseries que han presentat 1.112 cerveses procedents de 22 països.

El jove gastrònom i emprenedor andorrà, Ivan Garcia Adelantado, ha valorat molt positivament aquesta distinció per a AND & Beer, que va néixer ara tot just fa un any i està present a 150 establiments del país: "És un reconeixement internacional a la feina de qualitat realitzada al llarg d'un primer any d’activitat intensa i confirma l'excel·lent acceptació de la cervesa en el mercat". El seu eslògan, 'From Andorra to the world', és un projecte empresarial de caràcter familiar pensat per a persones que gaudeixen d'una cervesa que equilibra sabors, aromes i amargors, tot i que també per a un públic gourmet. En aquest sentit, l'objectiu és sortir més enllà del mercat andorrà i posicionar-se com una cervesa internacional de qualitat. Començaran per Catalunya però l'ambició els vol portar fins a les principals ciutats d'Espanya.

Premis a les millors cerveses en categoria absoluta

El triomf a la categoria absoluta del Barcelona Beer Challenge ha estat per la cervesera La Pirata, de Súria (Bages), que s'ha endut tres medalles d'or per les millors canyes artesanes, 'Sansa' (American Amber Ale), 'Hard Decision' (Rusian Imperial Stout) i 'Nadala' (Winter Seasonal Beer), a més d'una medalla de bronze per 'Súria' (Blonde Ale). Les votacions s'han fet mitjançant un jurat internacional homologat amb titulació 'Beer Judge Certification Program' (BJCP), format per una cinquantena de membres.

També s'ha atorgat el premi a la Millor Cervesera Novell 2019, que s'ha endut Península, situada a Alcobendas (Madrid).