Societat 27/03/2019

Ciclistes andorrans se sumen a la marxa en record del ciclista atropellat mortalment

L'acte d'homenatge sortirà de la Seu d'Urgell i de Puigcerdà i finalitzarà al punt on va tenir lloc l'accident, a l'N-260

Clara Garnica
1 min
Estat en el que ha quedat el vehicle després que el conductor atropellés un ciclista. / ANA

Andorra la VellaEl Club Ciclista Bellver, el Club Ciclista Puigcerdà i l'Outdoor Club Cerdanya han convocat per a aquest proper diumenge, 31 de març, una marxa lenta per homenatjar el ciclista de 49 anys i veí de Puigcerdà que va perdre la vida en ser atropellat per un vehicle amb matrícula andorrana. La marxa sortirà de Puigcerdà i també de La Seu d'Urgell (s'hi han sumat també els clubs ciclistes alturgellencs) entre les 10 i les 10.30 del matí. Els participants, després de recórrer uns 25 quilòmetres en bici aproximadament, es trobaran al punt de l'N-260 on va tenir lloc l'accident, a l'alçada de Sant Martí dels Castells (Bellver de Cerdanya). En aquest acte també s'hi sumaran grups ciclistes andorrans, que sortiran des del Principat, per baixar plegats fins a la Seu d'Urgell i sortir amb la resta del grup.

Es preveu una gran afluència de persones a la marxa (vora unes 300) ja que l'home que va perdre la vida era molt conegut entre la comunitat ciclista de la zona. També s'ha contactat amb ciclistes professionals amb l'objectiu de donar més difusió a la marxa. Un cop s'arribi al punt de l'accident (pels volts de les 11.30 hores), es llegirà un manifest i es farà un petit acte d'homenatge.

Acompanyarà la marxa un vehicle de suport i els Mossos també controlaran que no hi hagi incidents.

Els fets van tenir lloc el migdia de diumenge passat quan el vehicle, conduït per un home andorrà, va envair el sentit contrari en un tram on hi ha doble línia contínua i va col·lidir amb el ciclista. El conductor ha estat acusat d'un homicidi imprudent. El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha decretat presó provisional, eludible amb una fiança de 4.000 euros.

stats