Societat 01/09/2021

Un científic francès, responsable d'un laboratori de Marsella, i una advocada, convidats estrella de la plataforma contra el centre de Grifols a Ordino

ARA Andorra
2 min
El professor Bernard La Scola, científic i responsable del laboratori de bioseguretat P3/NSB3 a l'IHU Meditérranée Infection de Marsella.

OrdinoLa plataforma ciutadana que demana més informació referent a la instal·lació del laboratori de Grifols a Ordino ha confirmat els ponents que intervindran a la reunió pública que se celebrarà a la parròquia aquest vespre, a les 21h. Un d'ells és el professor Bernard La Scola, científic i responsable del laboratori de bioseguretat P3/NSB3 a l'IHU Meditérranée Infection de Marsella, actualment un dels laboratoris BSL3 més grans d'Europa.

També intervindrà, de manera telemàtica, l'advocada francesa Maître Virginie De Araujo Recchia, especialista en Dret internacional, Dret de negocis i Fiscalitat, qui tractarà dels aspectes jurídics i sostenibilitat financera del pacte signat entre Govern i la companyia catalana.

Aquests dos convidats tanquen el panell de conferenciants, al costat de l'exrectora de la UAB Margarita Arboix i el catedràtic del departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Dr. José Aguilera, que aquesta nit debatran sobre les inquietuds que la ciutadania ha fet arribar a la plataforma.

Presencialment, la reunió pública comptarà amb el conseller al comú d’Ordino i empresari, Enric Dolsa, impulsor de la plataforma, qui estarà acompanyat per la consellera general, Carine Montaner i Elisa Muxella, biòloga i farmacèutica, especialista en toxicologia ambiental i clínica, presidenta de l'Institut de Drets Humans d'Andorra, actuant en representació del moviment ciudadà AD.HOC.

"Aquest vespre estarem en disposició de posar de manifest els dubtes i neguits que ens genera la implantació d'un laboratori d’aquestes característiques al nostre país. Des de la Plataforma volem agrair la disposició de tots els experts confirmats que aportaran una visió objectiva a les principals preocupacions que molts compartim”, ha dit Dolsa.

La reunió podrà seguir-se telemàticament i en directe pel canal Youtube de la plataforma: https://bit.ly/PlataformapelDretalaInformacioLaboratoriP3

stats