Societat 06/11/2017

Cinema per educar en principis

Chisvert destaca que la Setmana de Cinema Espiritual té com a objectiu "vehicular els valors que ens ajudin en la formació dels adolescents i joves a través del cinema”

Ana
2 min
El delegat d'ensenyament del Bisbat d'Urgell, Pepe Chisvert, dirigeix unes paraules als alumnes que aquest dilluns han donat el tret de sortida a la sisena Setmana de Cinema Espiritual. / M. F. (ANA)

Escaldes-EngordanyUn total de 185 persones, entre alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles andorranes de la Massana i Ordino i acompanyants han donat aquest dilluns al matí el tret de sortida a la sisena Setmana de Cinema Espiritual. Els alumnes han pogut veure la pel·lícula ‘Lo que de verdad importa’ i, al llarg de la setmana, seran 2.094 els estudiants, dels tres sistemes educatius i també de les comarques catalanes veïnes, els que passaran pels cinemes illa Carlemany per participar en les projeccions programades: ‘Lo que de verdad importa’, per als més petits i ‘La buena mentira’, per als més grans. El delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert, s’ha mostrat “satisfet” pel volum d’alumnes que prendrà part en la proposta i n’ha destacat la importància. “Per nosaltres és un esdeveniment important perquè convoca diferents sistemes educatius”, ha remarcat.

Així, Chisvert ha posat en relleu que l’objectiu d’aquestes sessions és “vehicular els valors que ens ajudin en la formació dels adolescents i joves a través del cinema”. Ha subratllat el fet que es tracta de pel·lícules que aborden temes d’actualitat i que donen “resposta a les inquietuds dels educadors”. Precisament, ha remarcat que el repte d’educadors i pares és “formar les noves generacions" no només a “acumular coneixements” sinó a “créixer com a persones". D’aquesta manera, ha afegit que es tracta de saber quins són els referents que es volen fer arribar als joves i ha conclòs que “el cinema pot ajudar a transmetre il·lusió i l’esperança per viure en el dia rere dia”.

Cal destacar que aquesta proposta s’adreça a tots els alumnes de cinquè i sisè de primària, de secundària i de batxillerat, no només als que estan inscrits a l’assignatura de religió i que hi haurà una projecció pensada per als adults, el dimecres dia 8 de novembre a les 20.30 hores, ‘Ignacio de Loyola’, que es podrà veure als cinemes illa Carlemany com la resta de propostes.

stats