Publicitat
Publicitat

Una cinquantena de joves i emprenedors s’interessen pels avantatges del CDI entre Andorra i Espanya

Marc Vilallonga ha destacat que “la competència no l’hem d’entendre com una amenaça, ha de ser una oportunitat”

Al voltant d’una cinquantena de joves i emprenedors han assistit, aquest dimecres al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, a la conferència 'CDI: Oportunitats i Aspectes Pràctics'. La xerrada ha anat a càrrec de l’advocat i professor expert en fiscalitat, Marc Vilallonga, que ha explicat els beneficis que comporta signar els convenis de doble imposició amb altres països. Vilallonga ha exposat que “amb aquests convenis es redueix la càrrega fiscal i això és molt interessant per a les empreses andorranes. D’altra banda, les empreses estrangeres s’interessaran per Andorra, com ho fan amb Luxemburg o Holanda, no només pels beneficis fiscals sinó perquè el cost de vida a Andorra és molt baix si ho comparem amb Holanda o Luxemburg”.

En aquesta línia, Marc Vilallonga ha anotat que “la competència no l’hem d’entendre com una amenaça, ha de ser una oportunitat”. També ha assenyalat que Andorra ofereix avantatges fiscals i una bona seguretat ciutadana i que això pot cridar l’atenció de molts esportistes o bé persones que es volen jubilar perquè vinguin a viure al Principat.

Pel que fa als avantatges dels empresaris, el conferenciant ha posat exemples per entendre la importància d’aquests convenis. N’és el cas, per exemple, d'“un lampista andorrà que, fins ara, únicament es concentrava al mercat andorrà i amb aquests convenis podrà fer alguna prestació de serveis fora del Principat de manera que el peatge fiscal desapareixerà i obtindrà un major benefici”.

Malgrat s’hagin fet moltes xerrades per parlar dels convenis de doble imposició, en aquesta ocasió, “hem enfocat aquesta conferència amb casos pràctics” ha assegurat el membre de la junta de la CEA, Joan Mirariza. “Aquests convenis obren un ventall molt ampli de mercat, ja que a Andorra et pots quedar estancat i d’aquesta manera tens oportunitats de negoci fora del país, aprofitant la fiscalitat andorrana, que és millor que l’espanyola i la francesa” ha afegit Mirariza.

Assessorament per a joves i emprenedors

Fa cinc anys es va fundar la CEA Joves i Emprenedors, entitat que treballa conjuntament amb els joves i emprenedors per assessorar i guiar a l’hora de crear una empresa, durant la seva activitat i també en cas de liquidació. En aquesta ocasió, els membres de la CEA han considerat interessant impartir aquesta xerrada per donar a conèixer els avantatges dels convenis de doble imposició i explicar-ho a partir de casos pràctics.

El Govern d’Andorra ja fa anys que treballa amb diferents països per aquests convenis en matèria d’impostos. Fins al moment el Govern ha negociat amb Espanya, França, Portugal, Luxemburg, Emirats Àrabs i Liechtenstein, tot i així només ha entrat en vigor l'acord amb França i properament ho farà el d'Espanya. Tanmateix, s’està treballant en aquest sentit per establir compromisos amb altres països. Es tracta d’un conveni que permet a les empreses andorranes prestar serveis a l’estranger sense haver de pagar els impostos a dos països, així com als empresaris estrangers establir negocis amb Andorra i només estar sotmesos a imposició d’impostos en aquest Estat.