Societat 13/08/2018

El COEX ha actuat fins a les 4 de la matinada a la Massana i a la carretera d'Os de Civís

La via que comunica amb la població catalana s'ha reobert aquest matí abans de les vuit

ARA Andorra
2 min
Treballs efectuant-se a la Massana. / ANA

Andorra la VellaEl COEX ha acabat les actuacions que van començar aquest diumenge passades les 4 de la matinada d'aquest dilluns. Les fortes pluges registrades des del principi de la tarda van provocar despreniments de roques i terra i nombrosos baixos a la Massana van inundar-se.

Els despreniments van produir-se a la carretera CG6, que dona accés al poble d'Os de Civís i que ha estat tallada fins a dos quarts de vuit d'aquest dilluns al matí. Els efectius del COEX van ajudar als serveis catalans –la zona afectada no era territori andorrà– a retirar la terra i les roques.

Aquest matí, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, s'ha reunit amb les autoritats de les zones afectades per enfocar les feines que s'han de dur a terme a partir d'ara. Una tanca de la carretera i un tros d'asfalt s'han decalçat i s'han d'arreglar per permetre el trànsit en bones condicions.

La Massana, focus de les pluges

Minuts després de les vuit del vespre d'aquest diumenge, el centre de la Massana va començar a acumular aigua i els bombers van efectuar diverses sortides en aquesta parròquia. Diversos torrents situats a Escàs i Sispony van desbordar-se i van baixar amb molta força cap a la CG3 al seu pas per la Massana.

Les feines de neteja van acabar també a les quatre de la matinada, moment en què tant els efectius del COEX, com dels bombers, de la policia i del comú de la Massana van donar les tasques per acabades.

Els treballs dels diferents dispositius van estar encarats a netejar les pedres i terra que s'havien endut els torrents de propietats privades i, en un cas especial, es va haver d'enretirar una pedra que havia caigut en una parada d'autobús, sense ocasionar danys.

Per altra banda, a l'avinguda El Través, des de la zona del telecabina fins a la farga Rossell, molts baixos van inundar-se i les feines van estar encarades a bombar aigua i enretirar algunes branques i terra.

stats