Els sis col·legis electorals de la Seu d'Urgell es mantindran oberts durant la nit

El Comitè de Defensa del Referèndum preveu que l'afluència de veïns augmenti a partir de les cinc del matí

Desenes de veïns de la Seu d'Urgell han passat aquest dissabte fent activitats a les sis seus electorals de la ciutat, i a totes elles hi ha gent disposada a passar-hi la nit per protegir-les i que puguin estar obertes de cara al referèndum d'aquest diumenge. Així ho han assegurat fonts del Comitè de Defensa del Referèndum de la Seu d'Urgell, que preveuen que l'afluència de gent augmenti a partir de les cinc del matí. A més, han informat que els actes programats durant tota la jornada s'han pogut desenvolupar amb "normalitat absoluta" i en un ambient festiu.

Els partits a favor del referèndum, Òmnium Cultural i l'ANC han fet una crida unitària perquè els veïns de la Seu passin la nit als col·legis electorals i, en cas de no ser possible, els han convocat a les 5.30 hores davant dels locals de votació. El col·legi que ha comptat amb més moviment de persones ha estat la sala Sant Domènec, on Òmnium Cultural ha organitzat activitats lúdiques durant tot el dissabte. Al Centre Cultural Les Monges, la pluja no ha impedit que se celebressin els actes previstos, com un tast de formatges, tallers de danses tradicionals i de salsa. També s'han fet activitats als centres cívics El Passeig i l'Escorxador, a l'Arxiu Comarcal i al local de Castellciutat.

Els Mossos d'Esquadra han acudit només a la sala de Sant Domènec, per identificar els responsables de les activitats i assegurar-se que no estaven relacionades amb el referèndum, així com per comunicar-los que hauran de clausurar els espais a les sis del matí d'aquest diumenge.

  • Etiquetes