Els comerciants del Pas apunten que les mesures per un oci cívic estan funcionant correctament

Gairebé 4.000 turistes visitaran el poble fronterer els propers quinze dies en el marc del festival de música i esquí SnowBreak

El Pas de la Casa viu aquest cap de setmana una prova de foc per testar el nivell deficiència de les mesures dutes a terme per promocionar un oci nocturn cívic i respectuós amb els veïns del poble fronterer. L'SnowBreak 2018, festival d'esquí i música que té lloc al Pas de la Casa, ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana i amb això han arribat més de 1.500 turistes (també un grup reduït d'holandesos), i el cap de setmana que ve arribaran uns 2.000 belgues més. Tots ells fan estades d'una setmana al Pas de la Casa seguint un programa d'esquí, concerts, festes i activitats d'oci a la neu, i tenen edats compreses entre els 20 i els 35 anys. Comptant els membres de l'organització, els espònsors i artistes convidats l'operador que organitza l'esdeveniment, Route du Soleil, calcula que gairebé 4.000 persones faran estada al Pas de la Casa els pròxims quinze dies en el marc de l'SnowBreak.

“A poc a poc estem aconseguint que la nit es desenvolupi amb normalitat i sense aldarulls, malgrat algun incident puntual i de molt poca rellevància”, ha explicat el president de l'associació de comerciants Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié. El president de l'entitat ha apuntat que les primeres mesures emprades en el marc de la Taula transversal de l'oci nocturn, com són els fulletons informatius pels bars, discoteques i allotjaments turístics i la demanda als operadors perquè posin més guies per controlar els grups estan donant un bon resultat. “Van amb grup de 10, no criden pels carrers i de moment no hem rebut cap queixa aquest cap de setmana”, ha apuntat Carrié.

Tant la policia com del servei de circulació del Pas de la Casa han assegurat que no han hagut de realitzar cap sortida ni detenció i tampoc tenen constància de cap incident per mal comportament nocturn. Tot i això, el president de l'associació de comerciants Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa també proposa que una bona mesura per controlar l'alcohol seria la prohibició de barra lliure en aquest tipus d'esdeveniments.

Cal destacar que, davant de la gran afluència de gent en pocs dies, el mateix operador turístic que organitza l'esdeveniment ja va avisar que havia contractat seguretat privada i servei de neteja, amb la voluntat de col·laborar amb el comú perquè no hi hagi incidents.