Publicitat
Publicitat

Els comerciants confien en l'efecte crida de la pista de gel

La corporació inaugura la pista de gel de la plaça Rebés amb un espectacle de l'Andorra Club Gel i nombrosa afluència de públic

Aquest dissabte al matí s’ha inaugurat la pista de gel que ha instal·lat el Comú d’Andorra la Vella a la plaça Rebés, després d’haver estat fabricant aquesta setmana el gel necessari per posar-la en funcionament. Els comerciants han aplaudit la mesura del Comú, que va ser presentada amb l’objectiu d’atreure els visitants cap a aquesta zona de la capital i per dinamitzar els comerços del Centre Històric, especialment al voltant de la plaça Rebés i la part sud de l’avinguda Meritxell. De fet, una trentena de comerços ja han reservat tiquets per poder obsequiar els seus clients amb invitacions a la pista. El cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, ha assegurat que “d’entrada és un èxit perquè dóna feina a nou persones” i que espera que sigui “una peça important a l’hivern per generar flux de persones i activitat comercial i turística”.

La pista de gel que s’ha inaugurat aquest dissabte a Andorra la Vella amb l’objectiu de dinamitzar la part sud del nucli urbà ha agradat als comerciants de la zona des del començament. És el cas dels responsables del bar Els Caçadors, o de l’Anna Simó i la Mònica Codina, de la botiga ‘Mo’. Simó, de fet, ha insistit que “encara s’hauria de fer més”, en referència a les possibles mesures per concentrar més visitants a la zona sud de l’avinguda Meritxell, que perd flux pel pol d’atracció de la zona nord.

L’equipament, que ha costat 70.000 euros i és de veritable gel –no sintètic–, és una novetat a la capital. Romandrà oberta des d’aquest dissabte fins a finals de febrer cada tarda. Els usuaris hauran de pagar 4 euros per fer-ne ús, que inclouen els patins i l’assegurança, però els comerciants dels voltants ja ofereixen invitacions que han adquirit per a l’ocasió. En aquest sentit, Minguillón ha avançat que “estem segurs que generarà bastant impacte econòmic”. No obstant això, el cònsol ha insistit que la corporació realitzarà un estudi en acabar l’esdeveniment per comprovar-ho.

Minguillón ha celebrat l’èxit de la inauguració, que ha comptat amb la participació dels patinadors de l’Andorra Club Gel i un nombrós públic. Els infants, d’entre set i disset anys han fet una demostració d’alt nivell, amb la participació destacable de la Tània Margarido.