Societat 30/08/2020

Els comerciants del Pas, satisfets amb les vendes de l'estiu

Carrié assenyala que molts comerciants estan tenint els mateixos beneficis que el 2019 i altres els estan superant

Ara Andorra
2 min
Una imatge del Pas de la Casa, que concentra un gran volum d'allotjaments turístics. / ARXIU ANA

Andorra la VellaTot apunta que el Pas de la Casa tancarà l'estiu amb un balanç satisfactori pel que fa a les vendes. Una gran part dels comerciants de la localitat encampadana estan ingressant durant aquests mesos xifres similars a les registrades durant el mateix període del 2019 i, alguns d'ells, les estan superant. Segons ha explicat a l'ARA Andorra el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa (Inpub), Jean Jacques Carrié, durant el període estival hi ha hagut un intens moviment de persones, que s'han apropat a la vila a fer les seves compres i consumir en els establiments de restauració. Tot i això, ha indicat que la situació durant la darrera setmana d'agost "s'ha calmat una mica", però el cert és que "la gent acabarà l'estiu contenta".

Un dels principals elements que ha afavorit l'arribada ininterrompuda de visitants, segons Carrié, són les mesures de seguretat que s'han pres als establiments i comerços en relació amb la Covid-19, ja que "tothom va amb mascareta", es respecta la distància entre persones i les botigues disposen de gel hidroalcohòlic per als clients. Així, malgrat que durant tot l'any la majoria de persones que visiten el Pas són de nacionalitat francesa, durant el període estival arriben estrangers d'altres nacionalitats que contribueixen a omplir els calaixos dels comerciants. Des del Pas de la Casa es creu que aquest moviment de turistes és un punt clau per donar una bona imatge de la vila de cara a l'exterior.

Tot i les bones xifres registrades durant el mes d'agost, el president d'Inpub ha explicat que el volum més gran de vendes es va assolir al juny i juliol. De cara al mes setembre, s'espera que les vendes no pateixin una davallada massa significativa i es pugui seguir la tendència dels darrers mesos.

stats