Societat 29/01/2021

La comissió hispanoandorrana d'educació incideix en la importància de mantenir els centres oberts

Altres qüestions tractades han estat l'absentisme escolar o la nova llei espanyola

Agència ANA
2 min
Un moment de la comissió mixta hispoanoandorrana en matèria educativa.

Andorra la VellaLa ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, han presidit aquest divendres la comissió mixta hispoanoandorrana en matèria educativa, que s’ha celebrat presencialment al Principat. Durant la trobada, els representants del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior han compartit amb la delegació espanyola la situació d’emergència sanitària provocada pel SARS-CoV-2, així com el seu impacte en l’educació. En aquest sentit, les dues delegacions han posat en comú les experiències que s’han dut a terme per minimitzar els efectes de la pandèmia a les aules i sobre els estudiants. Així, han manifestat la prioritat de mantenir oberts els centres escolars per tal de garantir el dret a l’educació dels infants i joves del país.

A més, segons informa l'executiu, en la reunió s’han abordat aspectes relatius a la digitalització, la conscienciació sobre la ciberseguretat o les novetats de la Llei LOMLOE, que ha entrat en vigor recentment a Espanya. També s’han tractat altres qüestions de diferent caràcter, com ara la renovació dels programes de formació andorrana, l’escolarització d’alumnes amb discapacitat i les mesures contra l’absentisme escolar.

A la trobada d’enguany han assistit per part andorrana la ministra Ester Vilarrubla; l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu; el director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Institucionals, Josep Areny; la directora del departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, Marie Pagès; el director del departament de Formació Professional al llarg de la vida i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano; i la cap de l’Aàrea de convenis, relacions internacionals i reconeixement de títols, Cristina Martí. Per part espanyola hi ha assistit l’ambaixador Àngel Ros; el director general de Planificació i Gestió Educativa, Diego Fernández; la consellera d’Educació d’Espanya a Andorra, Yolanda Varela; el sotsdirector general de la unitat d’Acció Educativa Exterior, Andrés Contreras; i l’assessora tècnica docent, M. Carmen Gómez.

Aquesta comissió es reuneix una vegada a l’any de forma alternada a Andorra i a Espanya.

stats