El comú d'Encamp, Saetde i Funicamp firmen el conveni d'inversió a Concòrdia

El pacte estableix la cessió de terrenys per part de la corporació per construir l'allargament del telecadira a la zona del Pla de les Pedres

Les societats Saetde (gestora de Pas de la Casa-Grau Roig), Funicamp S.A.U. (gestora del telecabina) i el comú d'Encamp han firmat aquest dilluns a la tarda el conveni d'inversió als terrenys de Concòrdia, el contingut del qual es va aprovar en l'última sessió de consell de comú de la parròquia celebrada el 7 de setembre. A l'acte de signatura hi ha assistit l'accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, però de la formalització de l'acord només se n'ha informat via Twitter, amb dues fotografies i un breu text. Les rúbriques al pacte les han posat el cònsol major encampadà, Jordi Torres, el membre del consell d'administració de Saetde Andreu Riba i el membre del consell d'administració del Funicamp Jordi Rogel.

El pacte formalitzat aquest dilluns estableix la cessió de terrenys per part del comú durant cinc anys per construir l'allargament del telecadira a la zona del Pla de les Pedres, que forma part dels antics terrenys de Concòrdia, fins a Bordes d'Envalira, i la instal·lació d'un telesquí. El nou accés oferirà una segona via de sortida als esquiadors, afavorint el retorn des de les pistes en cas que el telecadira del Cubil no estigui operatiu.

El conveni també preveu les inversions que Saetde ha de fer al Funicamp: el comú cedeix sense cap cost el vestíbul de l’edifici per fer les obres que facilitaran l’accés i l’acollida dels visitants i, per la seva part, la societat comprarà una desena de cabines, que permetran augmentar el nombre de viatges del giny en un 20%. A més, el benefici que rep el comú per cada passatge venut augmenta un 10%, passant de 3,37 a 4 euros.

Saetde ha informat que el cost total de les obres rondarà entre els cinc i els sis milions d'euros, dels quals dos milions es destinaran a perllongar el telecadira; uns 800.000 euros s'invertiran en la compra de cabines de segona mà (si fossin noves el preu ascendiria fins a 1.500.000 euros); 400.000 euros, per a la remodelació de les actuals cabines del Funicamp i entre un i dos milions d'euros seran per a la remodelació del vestíbul.