Societat 24/03/2020

Els comuns ajudaran econòmicament el Govern

Cada corporació comunal està estudiant l’import de l’aportació a realitzar

ARA Andorra
2 min
Una reunió de cònsols. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEls set comuns han informat que col·laboraran econòmicament amb el Govern per finançar el paquet de mesures excepcionals que l'executiu ha impulsat, a través de la llei òmnibus, per pal·liar les conseqüències del cessament de l'activitat degut a la crisi sanitària.

Així, i tal com s'ha informat a través d'un comunicat, els cònsols de les set parròquies estan en contacte permanent per analitzar les diferents mesures i propostes per fer front a la crisi sanitària. Actualment s'està valorant, conjuntament amb els equips d’intervenció de cada comú, l’abast econòmic d’aquesta mesura de col·laboració amb el Govern. En aquest sentit, cada corporació comunal està estudiant l’import de l’aportació a realitzar i es decidirà conjuntament amb el Govern el moment i el mecanisme d’aportació, tenint en compte la realitat de cada comú.

Des de les corporacions posen en relleu que el pressupost del Govern "es tensarà a nivell de país per poder fer front al paquet de mesures incloses en la llei aprovada per unanimitat" aquests dilluns per tots els grups parlamentaris del Consell General, "i per tant la col·laboració econòmica dels comuns permetrà que aquestes mesures puguin tenir un major abast a nivell de país", asseguren.

Les mesures econòmiques previstes en la llei són en matèria laboral, de seguretat social, en relació amb el sector financer i en matèria fiscal i tributària; i han de permetre pal·liar, en la mesura del possible, els primers efectes que la situació de crisi sanitària provoca sobre les persones i sobre les empreses, en base als principis de solidaritat i de coresponsabilitat, afirmen des dels comuns. I afegeixen que, en l’exercici de les seves competències, creuen que tenen "un rol essencial a jugar en la resolució de la crisi econòmica i social que derivarà de l'actual situació d’emergència sanitària". Així, els set comuns asseguren que no defugiran la seva responsabilitat davant dels "severs reptes" als que s'enfronta el país.

stats