Publicitat
Publicitat

Es concentren els recursos per al benestar dels padrins

Aquest dijous s'ha inaugurat el 9è Saló de la Gent Gran a la sala Prat del Roure d'Escaldes-Engordany amb més de vint estands

Al voltant de 1.000 persones està previst que passin aquest dijous per la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany per conèixer tots els recursos dels quals pot disposar la gent gran per tenir una major qualitat de vida. Fins a les 20 hores, els 21 estands ofereixen productes i serveis de salut, bellesa o benestar, tant a la gent gran com a tots els qui hi vulguin participar, "està obert a tothom perquè tots tenim una persona gran a casa o algun dia ho serem nosaltres", segons ha explicat la consellera de la Gent Gran d'Escaldes, Magda Sinfreu.

Les autoritats han inaugurat el saló a primera hora del matí i han conegut de primera mà tots els recursos que poden trobar en aquest esdeveniment que compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, i que aquesta edició ha congregat el major nombre d'empreses, institucions o associacions. El president de la Federació de la Gent Gran d'Andorra, Simó Duró, ha considerat que es tracta d'una cosa bona perquè "és un entreteniment, ens dóna consells, idees, i ens permet somiar i realitzar".

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha participat en la inauguració i ha recordat que un dels reptes de la societat actual és fer front a la cronicitat i la dependència, ja que cada vegada la gent viu més anys. En aquest sentit, Ferrer ha fet al·lusió al Pla Nacional de Salut 2020 que s'ha presentat aquesta setmana, ja que "contempla accions per reforçar la part sociosanitària d'atenció integral a les persones per intentar que la gent romangui el major temps possible a casa seva". El president de la Federació de la Gent Gran d'Andorra s'ha mostrat d'acord amb la ministra en aquest sentit, "sens dubte s'ha d'impulsar i formar a les persones perquè com a casa no hi ha cap lloc". Tanmateix, ha demanat que el Pla Nacional s'implanti de manera immediata o a curt termini.

Per altra banda, Duró ha aprofitat per recordar el seu malestar amb les pensions, assegurant que "no estan honrant el país", i ha proposat donar a totes les persones jubilades 1.000 euros, "cadascú el que hagi cotitzat i la resta que ho aporti Govern".