Publicitat
Publicitat

Una conferència sobre l'alimentació obre el cicle del Servei d'Atenció Domiciliària

La primera de les quatre sessions programades a la Casa Pairal d'Ordino es titula ‘Menjar bé per mantenir les defenses altes’ i se celebrarà dimarts vinent

El nou cicle de xerrades del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) es posarà en marxa dimarts vinent amb la dietista i nutricionista Maria Josep Rosselló per parlar de la relació entre l’alimentació i les defenses, segons informa el Comú d'Ordino. Els assistents coneixeran la importància de protegir el sistema immunològic per evitar malalties. 

El títol ‘Menjar bé per mantenir les defenses altes’ obrirà les quatre xerrades programades a la Casa Pairal, del 25 d’abril al 17 d’octubre. Les sessions, a les 18 hores, són gratuïtes i obertes a tothom, tot i que aniran orientades principalment a les necessitats de la gent gran. L’objectiu d’aquest cicle és informar per millorar la qualitat de vida de les persones d’edat avançada. L’especialista Maria Josep Rosselló és una habitual del cicle de xerrades que es va posar en marxa fa sis temporades. 

Més enllà dels bons hàbits i la salut, el SAD proposa per aquest cicle una xerrada de divulgació científica, que anirà a càrrec del director del CENMA, Ramon Copons. El doctor en ciències geològiques oferirà la xerrada ‘Andorra sota el gel’, el proper 23 de maig. 

El segon bloc de xerrades coincidint amb la tardor tractaran sobre com combatre el fred i s'obrirà amb la xerrada ‘Protegeix-te del fred’, el 26 de setembre, en què membres de la Creu Roja explicaran als padrins maneres de combatre les baixes temperatures des de la precaució i una correcta alimentació; i a l’últim, es convidarà a Tana Moriña per oferir una xerrada sobre fitoteràpia. En aquesta última sessió, els padrins ampliaran els seus coneixements sobre les propietats de les plantes amb usos terapèutics. La sessió ‘La farmaciola dels remeis de la Tana’ tancarà el cicle el 17 d’octubre.