Societat 18/11/2019

Constituït el Consell d'infants lauredià

Dels vuit consellers, sis són nous i dos repeteixen del curs passat

Carles Alonso
2 min
Foto de família dels nous consellers infantils del comú lauredià amb les autoritats comunals. / C. A. (ANA)

Andorra la VellaAquest dilluns s'ha constituït el Consell d'infants del comú de Sant Julià de Lòria, en sessió a l'antiga Casa Comuna de la vila. S'han investit vuit consellers, quatre de l'escola francesa (Marc Escabias, Vaitea Foix, Míriam Clotet i Clarisa Martínez) i quatre de l'escola andorrana (Bernat Vitales, Joel Miranda, Èric Martínez i Júlia Barkshi). Només Martínez i Barkshi, de l'escola andorrana, repeteixen en el càrrec.

La sala de plens s'ha omplert de gom a gom per seguir la constitució del nou Consell d'infants. A la primera filera, diversos consellers de l'actual comú, i al darrere, companys i companyes dels consellers tant de l'escola francesa com de l'escola andorrana. Tots els nous consellers han tingut el seu moment en què han pogut adreçar-se als companys i a les autoritats presents. Els sis nous consellers han coincidit en explicar que "volen treballar per millorar la parròquia". Presidint l'acte hi havia el cònsol menor, Julià Call; el conseller menor i conseller d'Obres i Urbanisme, Joan Vidal, i la secretària general, Judith Albós.

Només finalitzar la constitució del Consell d'infants, els nous consellers han passat 'el tràngol' de ser entrevistats pels mitjans de comunicació i presents. Més nerviós de l'habitual, Èric Martínez, un dels consellers que repeteix del curs anterior, ha explicat que "l'any passat em va agradar molt i espero que aquest any sigui el mateix". El representant de l'escola andorrana ha afegit que "encara no ens hem posat a treballar, aviat ens reunirem a la llar laurediana per intentar solucionar els problemes de la parròquia".

Els quatre consellers que representen l'escola francesa són nous, i Marc Escabias ha explicat que "estic molt content i serà una experiència nova per conèixer que em permetrà fer nous amics de l'escola andorrana". Escabias ha afegit que "intentarem que les nostres propostes es puguin portar a terme". Sobre possibles temes a tocar, el representant de l'escola francesa ha explicat que "seguirem incidint que s'han de millorar els parcs. Ara s'ha millorat el de la Volvo, que està molt bé, però la rampa que hi ha de Naturlandia destorba molt". Escabias no ha dubtat en assenyalar que "malgrat que el tema dels parcs el seguirem treballant, tenim altres propostes sobre la taula que primer hem de debatre amb els companys per veure si les proposem o no".

El funcionament del Consell d'infants del comú de Sant Julià de Lòria indica que, un cop constituït, caldrà deixar un temps prudencial perquè els consellers es puguin reunir internament abans de trobar-se amb la tècnica d'Infància i Joventut del comú, Lídia Rebés, amb qui treballaran i debatran els temes conjuntament abans no els presentin en el ple que es portarà a terme entre maig i juny del 2020.

stats