Societat 15/10/2020

La Covid ja ha entrat a més d'un centenar d'aules

De les quals, 58 estan completament aïllades

Ana
2 min
Un moment de la compareixença d'aquest dijous de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, davant la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports / MP

Andorra la VellaLa ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha comparegut aquest dijous per iniciativa pròpia davant la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports per informar sobre els principals punts de l'inici del curs escolar 2020-2021. Durant la seva intervenció, Vilarrubla ha detallat que fins a les 12 hores d'aquest dijous hi ha un total de 103 aules que pateixen alguna afectació derivada de la Covid-19, de les quals 58 estan totalment aïllades, 18 estan tancades parcialment, 21 es mantenen amb vigilància total i 6 estan sota vigilància passiva. Tot i això, ha explicat que tots els alumnes afectats es mantenen a casa i continuen amb l'activitat lectiva gràcies a l'ensenyament virtual a distància i a les eines que disposa cada centre educatiu. En concret, tot i que s'han d'acabar de tancar les dades, hi ha al voltant del 13% dels alumnes del país confinats.

D'altra banda, la ministra també ha anunciat que l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp tornarà a obrir les portes passada la festivitat de Tots Sants. El centre es va tancar el passat dia 8 i estava previst reprendre l'activitat el dijous 22 d'octubre. Tot i això, s'ha decidit allargar el termini perquè els estudiants tornin a fer classe de manera presencial passades les festes de Tots Sants, és a dir, el pròxim 2 de novembre.

Pel que fa a les obres d'urgència que s'estan duent a terme al centre per reforçar el mur que sosté l'edifici, la ministra ha comunicat que no afectaran la represa de la tornada a les aules, ja que la feina dels enginyers "està avançant a bon ritme". Seran els experts, per tant, qui hauran de dir quins són els espais que els alumnes podran ocupar i quins no, però s'espera que tots estiguin habilitats abans de Nadal. "La bona notícia és que es pot mantenir l'activitat lectiva al 100% dins de l'escola menys el servei de menjador, que s'ofereix en dos hotels de la parròquia", ha afegit.

La ministra ha confessat que davant l'augment de classes que es confinen, des d'Educació s'ha decidit reforçar la comunicació entre els equips directius de les escoles i el ministeri de Salut gràcies a la incorporació de dos coordinadors. Està previst que aquesta figura es posi en funcionament a partir d'aquest divendres i l'objectiu és que duguin a terme aquelles tasques que fins ara capitanejava el ministeri de Salut quan sorgia un cas positiu en una aula. En concret es tracta de què aquestes dues persones s'encarreguin de tot el procés comunicatiu amb les famílies i els interlocutors implicats. "Pensem que això ens ajudarà", ha argumentat Vilarrubla.

stats