Societat 04/07/2017

Les cries de cabirol, als boscos i no a casa

Medi Ambient alerta de la dificultat de criar aquestes espècies en captivitat i de la impossibilitat de retornar-les a les mares

Ana
1 min
Imatge d'un cabirol. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEn aquesta època de l’any, les femelles de cabirol acaben de parir d’una a tres cries. Durant el dia, les mares deixen les cries amagades en racons, entre l’herba i els matolls, mentre s’alimenten i tornen a alletar-les regularment. El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat fa una crida a la població per tal que no es recullin aquestes cries de cabirol de boscos i prats.

En els darrers dies, el Centre de Recuperació de Fauna ha rebut algunes cries de cabirol per part d’excursionistes o passejants que les han recollit, considerant-les perdudes. Els tècnics del Servei de Fauna alerten de la dificultat de criar aquestes espècies a casa i de la impossibilitat de retornar-les a les mares, ja que les cries són rebutjades si han estat en contacte amb altres animals o persones.

El ministeri també recorda que la Llei de tinença i protecció prohibeix capturar cries d’espècies de la fauna autòctona perquè està considerada una infracció molt greu.

stats