Societat 29/09/2015

El web d'AMIDA pretén "posar cara a totes les persones que hi ha al darrere"

Aquest nou espai servirà per donar a conèixer les diferents activitats que es realitzin des de l'associació, així com facilitar tota la informació necessària per convertir-se en col·laborador

B.n.
2 min
La presidenta de l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional d'Andorra (AMIDA), Agustina Grandvallet, durant la presentació de la pàgina web

Andorra la VellaLa presidenta de l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional d'Andorra (AMIDA), Agustina Grandvallet, i el creador del web, Fernando Blanco, han presentat, aquest dimarts al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el nou espai virtual amb què compta l'associació. En relació amb els objectius que persegueix la pàgina d'AMIDA, Fernando Blanco ha recalcat que una de les premisses fonamentals "és posar cara a totes les persones que conformen l'associació, tant els membres de la junta com tots els voluntaris", ja que tal com ha indicat, "moltes vegades percebem les associacions com un ens on és difícil saber què hi ha més enllà del logotip".

Quant a l'estètica del web, el creador de l'espai ha detallat que es tracta d'una pàgina de tipus vertical amb triple navegació, a través de la qual es podrà consultar, utilitzant qualsevol dispositiu, tot el contingut en una plana única estructurada en tres parts, una secció enfocada a la difusió de totes les activitats realitzades des de l'associació i al recull de premsa, una segona amb la presentació de tots els membres de la junta i voluntaris, i, finalment, una tercera secció d'informació tant per als voluntaris com per als associats.

A més, tot i destacar la importància de donar visibilitat a totes les persones que fan realitat AMIDA, el creador del web ha detallat que "des d'un primer moment que s'accedeix al web ja convidem l'usuari a fer les tres accions que persegueix AMIDA, que són associar-se, difondre l'activitat o fer-se voluntari".

En relació amb la difusió de l'activitat que fa AMIDA, Blanco ha explicat que cada usuari pot decidir de quina forma vol participar, ja que "posem a la disposició diverses modalitats que van des de la subscripció al butlletí de notícies o fer una consulta concreta, fins a formar part del grup de voluntaris o d'associats". D'altra banda, malgrat que encara no està desenvolupada, Fernando Blanco ha explicat que una altra part molt important del web serà la secció 'Histories d'èxit', ja que tal com ha indicat, "permetrà conèixer, a partir d'experiències reals, les tasques que fa AMIDA per reinserir al col·lectiu minusvàlid en la societat".

Finalment, la presidenta d'AMIDA, Agustina Grandvallet ha explicat que "l'Institut Guttman ens va recomanar que creéssim un web perquè necessitàvem tenir un espai on fer-nos visibles". En aquest sentit, Grandvallet ha recalcat que "realment necessitàvem aquest web, ja que ara totes les persones que reben el dossier de contactes en sortir de la clínica Guttman poden consultar tot el que es fa des d'AMIDA". En relació amb els diferents socis que formen part d'AMIDA, 350 actualment, Grandvallet ha volgut destacar el seu paper, recordant que "sense la seva aportació no hi hauria manera de mantenir AMIDA". En aquest sentit, Grandvallet ha comentat que "amb aquest web obtenim una major visibilitat i, per tant, esperem que es converteixi en una porta oberta per a nous socis o voluntaris".

stats