Els veïns de la Seu d'Urgell s'apleguen als col·legis per donar suport a les 150 persones que hi han passat la nit

Unes 150 persones han passat la nit als diferents col·legis de la Seu d'Urgell. A les 6 del matí ja eren més de 500 els veïns aplegats als diferents punts de votació. Un pagès ha posat bales de palla davant la sala Sant Domènec, el punt amb més cens de la ciutat i on s'hi ha aplegat més gent. 

A l'espera de presència de cossos policials als col·legis, el comitè de defensa del referèndum ha donat diverses consignes als ciutadans per saber com actuar davant l'arribada dels Mossos. S'han organitzat tres files d'implicació: els de davant asseguts, els del mig amb pancartes i els de darrere donant suport. En tot moment, s'ha recalcat el caràcter pacífic de la resposta i s'ha insistit en negar-se a la identificació si se'ls hi demana.


D'altra banda, al llarg de la nit la Guàrdia Civil que hi havia concentrada a la caserna de Seu d'Urgell s'ha desplegat per la comarca direcció sud, arreu dels diferents pobles. A Organyà han obert un local privat a primera hora d'aquest matí, com alternativa al punt de votació que s'havia fixat, ja que segons informacions a l'ARA, l'alcalde s'ha negat a cedir el local a últim moment.

  • Etiquetes