Societat 30/04/2019

Una visita al mirador del Roc del Quer amb l'enginyer del projecte a principis de maig

L'ambaixada espanyola organitza aquesta sortida amb l'objectiu d'explicar les emocions que va sentir Díaz a l'hora dissenyar la ruta interactiva

M. P.
2 min
Un moment de la conferència de l'enginyer Raimon Díaz amb la presència de l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaL'ambaixada d'Espanya ha organitzat, per a principis d'aquest mes de maig, una sortida al mirador del Roc del Quer amb la participació de Raimon Díaz, l'enginyer que va encapçalar el projecte de creació. L'objectiu de l'activitat és explicar 'in situ' "tota una sèrie d'emocions que van ser claus per poder dissenyar i materialitzar el que avui és el mirador amb la ruta interactiva". Així ho ha confirmat aquest dimarts Díaz a la seu de l'ambaixada, on ha tingut lloc la conferència 'El mirador del Roc del Quer. Sobrepassar els límits. Desafiar la gravetat', de la qual n'ha estat el protagonista. Tot i que encara no se sap la data definitiva de quan se celebrarà aquesta sortida, la voluntat de l'enginyer és posar en relleu tots els sentiments que va experimentar "quan vaig connectar amb el carener del Roc del Quer".

En la xerrada, que es troba en el marc del cicle de conferències Nova Aula Oberta 2019, Díaz ha parlat de com va néixer la seva creació i com es va dur a terme aquesta ruta interactiva amb un mirador esglaonat i una escultura a la punta que desafia la gravetat, i observa el paisatge i la natura. Al llarg de dues hores, l'objectiu ha estat el d'explicar "l'essència i el sentiment que ha donat peu a què avui en dia el que hi ha allí sigui una realitat". A més, l'enginyer ha manifestat que aquest projecte, en el qual es va treballar al voltant de dos anys, va comptar amb un conjunt de 90 persones, que van intervenir des de l'inici fins al final. Entre els més destacats, es troba mossèn Ramon de Canillo, que el va ajudar que "m'expliqués què significa el Roc del Quer" per a la parròquia i "captar la història d'aquell indret per materialitzar-lo en realitat".

Arran de tot aquest treball que "vaig viure molt intensament", Díaz va decidir escriure un llibre amb tots els sentiments que havia experimentat i, posteriorment, presentar-lo al premi Sant Miquel d'Engolasters, del qual va ser el guanyador. En aquest sentit, ha explicat que el llibre "és un diari" en què es narra, novament, "l'essència del que és l'obra".

Per la seva banda, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha indicat que aquesta "és una obra que demostra la capacitat de diàleg entre l'enginyeria, les humanitats, el medi ambient i l'art". "Una obra d'art que està situada en un territori que ens aporta una bellesa paisatgística i, evidentment, un concepte humà que fa que dialoguin aquest conjunt de disciplines que moltes vegades veiem separades", ha finalitzat.

stats