Publicitat
Publicitat

Els preus del lloguer, els impostos o l'accés a la feina, preocupacions del jovent andorrà

El FNJA celebra una segona assemblea després de la seva refundació amb el quòrum mínim i aprova els nous estatuts i pressupostos per poder "començar a treballar"

Després de la seva refundació abans de l’estiu, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra ha celebrat una segona Assemblea dels Joves en la qual s’ha assolit el quòrum mínim per tirar endavant els nous estatus i els pressupostos. La presència de poc més d’una quarantena de joves –i els seus vots delegats– han servit perquè s’aprovessin uns estatuts que busquen eliminar l’òrgan del Consell d’Associacions i fomentar la constitució de comissions que s’encarreguin de temes o projectes concrets.

El president del FNJA, João Lima, ha insistit abans de la celebració de l’assemblea que l’objectiu principal és “crear diferents taules de treball i que funcionin, que no estiguin en els llimbs”. Lima ha volgut donar la paraula al jovent entre el públic del Centre Cultural La Llacuna perquè “puguin dir les seves inquietuds, propostes, iniciatives i crear les comissions de treball, que és el que donarà força al Fòrum per tal de crear propostes”.

Entre altres, els joves han proposat la creació d’una comissió de treball de l’àmbit de la comunicació destinada especialment a crear un web i una ràdio per difondre la tasca del FNJA. Precisament, la transparència és una de les metes que s'ha marcat la nova direcció i tots els joves que ho desitgin podran accedir a tota la informació, des dels comptes fins a les actes de les reunions. L’interès, com ha afegit Lima és també aconseguir que la franja d’edat entre els 25 i 29 anys tinguin més presència al Fòrum, perquè són el grup més minoritari.

A banda d’aquesta comissió s’han creat d’altres, més enfocades a tasques administratives, i els joves del públic han intervingut per fer propostes en l’àmbit del lloguer d’habitatges i comerços o els impostos sobre la renda per als que estudien fora i només treballen a Andorra a l’estiu, perquè tinguin millors condicions. Aquestes idees se sumen a la de la creació d’una borsa de treball, ja avançada per l’actual taula permanent, “per evitar la fugida de cervells del país”, ha insistit Lima.

D’altra banda la proposta de pressupostos també ha estat aprovada per majoria. El FNJA compta amb més de 30.000 euros per a l’exercici 2016, ja que els corresponen aproximadament 3 euros per cada jove d’entre 16 i 29 anys del país. Amb aquesta xifra es vol potenciar les partides de promoció cultural o educativa i promoció social -les quals compten amb 2500 euros de pressupost cadascuna-, però també les conferències, cursets, divulgació i promoció esportiva. Pel que fa a la publicitat i propaganda l’ens ha retallat més del 33% de la partida, ja que la nova direcció es va marcar des d’un començament la potenciació de l’ús de les xarxes socials per divulgar la feina del FNJA entre el jovent.

No obstant això, els membres de la taula permanent del Fòrum han insistit a l’auditori que es facin propostes d’organització d’actes i esdeveniments, així com altres projectes, ja que el pressupost no aprofitat s’ha de retornar. João Lima s’ha declarat “molt satisfet d’haver pogut, sobretot, aprovar els estatuts, perquè ja podem començar a fer coses”.

Etiquetes