Publicitat
Publicitat

Som Com Som demana al SAAS una trobada per revisar els protocols

L'associació LGBTI vol respostes a les diferents demandes que ha gestionat els darrers mesos

El col·lectiu LGBTI Som Com Som va sol·licitar aquest dijous una reunió amb la direcció general del SAAS per demanar els protocols d’actuació en casos de disfòria, transsexualitat i intersexualitat. L'objectiu és "tenir més respostes de les diferents demandes que l'associació porta gestionant durant aquests darrers mesos amb una intencionalitat més tècnica que política".

La voluntat de Som Com Som és revisar els possibles casos que existeixin al Principat de disfòria de gènere, transsexualitat i intersexualitat, i, "si escau", treballar-los. L'associació, però, vol anar més enllà i demana "un protocol generalitzat per part de tots els metges generalistes i pediatres per aquests casos", ja que actualment no n'hi ha cap, una reflexió que ha sortit de la reunió amb el Col·legi Oficial de Metges d'Andorra.

El col·lectiu ha explicat, mitjançant un comunicat de premsa, que "davant d'aquests casos hi ha d'haver una actuació molt més acurada i pròxima a la família i no derivar, exclusivament, al pediatre o un generalista i cal un seguiment molt humà". A més, han afegit a la demanda l'estudi de les intervencions d'acompanyament familiar i personal que el servei de salut mental fa en casos d'homosexualitat i asseguren que demanaran poder fer tallers d'assessorament a les famílies per tots aquests casos, conjuntament amb els professionals del servei.

El col·lectiu LGBTI del Principat continua, a més, reunint-se amb les entitats que han de participar en la taula de treball ciutadana per a desenvolupar la llei d'igualtat i aquest dimarts es reunirà amb l'associació de discapacitats AMIDA.