Publicitat
Publicitat

Som Com Som demanarà un protocol per atendre trastorns de la identitat sexual

L'associació també creu que cal modificar el Codi Civil i el Codi Penal perquè recullin la no discriminació per raons d'orientació sexual

L'Associació Som Com Som podrà comparèixer davant la Comissió Legislativa d'Afers Socials per exposar algunes de les seves demandes amb l'objectiu de "seguir lluitant per la cobertura i protecció del col·lectiu LGBT", segons ha explicat el president de l'entitat, Carles Perea.

La comissió ha analitzat aquest dimarts l'Acord del Consell per promoure la igualtat de gènere perquè tots els grups polítics coneguessin la feina feta fins ara i ha acceptat la demanda de compareixença de l'Associació Som Com Som, de manera que preveu que puguin ser rebuts durant el juny o el juliol.

Aquests continuen amb l'objectiu de comptar amb el poder legislatiu per lluitar pel col·lectiu LGBT i garantir la igualtat de drets entre tots els ciutadans, segons ha explicat el seu president, Carles Perea. Per això, en la compareixença volen demanar que el Codi Civil i el Codi Penal recullin la no discriminació per raons d'orientació sexual. També consideren que cal un protocol generalitzat per atendre casos de disfòria sexual o transsexualitat de manera que la legislació en l'àmbit de la salut reculli el dret a ser atesos per un comitè o un metge de referència com ho fa en altres casos el servei de salut mental, per exemple.

Segons Perea, el fet que els vulguin rebre és una bona notícia perquè podran exposar els seus neguits a tots els grups parlamentaris, tot i que ha admès que costarà que s'apliquin els canvis. Amb tot, el portaveu de Som Com Som ha recordat l'informe de Rainbow Europe on "Andorra queda en mala posició" i ha assenyalat que si el Principat vol formar part de la Unió Europea s'ha d'equiparar als països veïns en aquests temes.