Els pares de la menor demanen una reunió amb Espot per conèixer com se la tractarà a partir d'ara a la Gavernera

L'advocat assegura que els progenitors estan "espantats" i volen aclarir quins controls i protocols s'aplicaran un cop ha tornat al centre

Després de passar uns dies a l'hospital per poder ser estabilitzada emocionalment, la menor que va ingerir fàrmacs sense control dins del Centre d'Acolliment d'Infants de la Gavernera (CAI) ja torna a estar ingressada al centre. A partir d'ara, s'intensificaran els controls que li fan els professionals del CAI, perquè aquests fets no tornin a passar (tenint en compte que no hauria estat la primera vegada). Així ho van informar aquest dijous des d'Afers Socials. Per conèixer de primera mà els canvis, els pares de la jove van demanar aquest mateix dijous una reunió amb el principal responsable d'Afers Socials, és a dir, el ministre Xavier Espot. La demanda es va fer a través del seu advocat, Alfons Clavera, i estan a l'espera de resposta.

Clavera ha explicat, en declaracions a l'ARA Andorra, que ja han mantingut una trobada amb el cap de l'àrea d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Jordi Olivé, però "tenint en compte la complexitat de l'assumpte", han optat per anar a dalt de tot. Els pares de la menor, de disset anys, estan "espantats", ha explicat, i volen conèixer de primera mà les mesures de control que se li faran a la seva filla, que també consideren que han de ser "més estrictes", així com si es revisaran els protocols actuals. La trobada es fa amb una voluntat de col·laborar, ha afegit Clavera.

Malgrat la petició de reunió, la querella interposada pels progenitors contra dues educadores del centre es manté. L'advocat de la família ha defensat aquesta acció perquè volen que la justícia investigui els fets de presumptes maltractaments cap a la menor i per no portar-la al metge quan hauria estat patint una bronquitis, segons el posicionament dels pares.

En relació a aquests dos episodis, la coordinadora del centre, Núria Carrasco, ja va donar la seva versió aquest dijous a la tarda. Carrasco va assegurar que la jove no va ser en cap cas agredida, sinó que una educadora li va voler barrar el pas quan la menor pretenia marxar del centre i, durant el forcejament, hauria caigut "de cul" a terra sense patir cap lesió. En canvi, qui sí que hauria patit una lesió al canell hauria estat l'educadora.

I pel que fa al fet que no la van portar al metge, la coordinadora del CAI va defensar que quan va estar la menor al CAI no va "verbalitzar" en cap moment ni tenir febre ni que es trobés malament. Va ser posteriorment, durant un règim de visites amb els pares, que aquests van veure-la malalta i van portar-la al metge (en contra de la recomanació del CAI, perquè són ells qui tenen la custòdia i qui l'han de portar). Sí que aquest va determinar que calia que la menor seguís un tractament.