Publicitat
Publicitat

Les denúncies d'extorsions sexuals es tripliquen des de principis d'any

L'any 2014 se'n van rebre 6, mentre que des de principis del 2015 ja en sumen 18

El nombre de denúncies per extorsions de caire sexual a través de les xarxes socials ha patit un augment exponencial aquest 2015. Segons les dades facilitades pel Cos de Policia, l'any 2013 se'n van registrar només 2, l'any 2014 un total de 6 i aquest 2015, només en el que portem d'any, s'han rebut fins a 18 denúncies, triplicant així la xifra de l'any passat.

Per aquest motiu, la secció de Delictes Tecnològics ha tornat a demanar als usuaris d'Internet que extremin la prudència, atès que la informació d'un perfil a les xarxes socials pot no ser real. Per aquest motiu, recomanen als usuaris de verificar si el perfil ha estat creat recentment i, en cas de caure en el parany i ser amenaçats de difondre enregistraments que afectin la seva intimitat als seus contactes, la Policia recomana no pagar i denunciar els fets, ja que no hi ha cap garantia que posteriorment demanin més diners.

Des del Cos de Policia informen que les denúncies estan sent investigades, tot i que alerten que, encara que els autors d'aquestes conductes simulin ser d'Andorra, sovint es tracta de perfils creats des de l'estranger.