Els desplaçaments per fer radioteràpia es podran fer en taxi individual

La CASS dona el vistiplau al nou reglament que suposa, també, una actualització de les tarifes

El consell d’administració de la CASS ha analitzat la proposta del Govern del nou reglament regulador de prestacions de reemborsaments de les despeses de desplaçament i allotjament que suposaran, entre d’altres, una actualització de les tarifes per aquests conceptes i que es doni un tracte diferenciat als desplaçaments per tractaments de radioteràpia, que es podran fer amb taxi individual.

D’aquesta manera, la CASS dona el vistiplau a un reglament que j a va anunciar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en el marc dels actes de commemoració del Dia del càncer de mama. Pel que fa a les tarifes, i tal com s’informa des de la CASS, s’actualitzen les vigents fins ara per desplaçament i allotjament de manera que s’intenta que cobreixin els costos reals. A més, es crea una tarifa quilomètrica per cobrir el desplaçament d’Andorra a destins més llunyans que Barcelona o Tolosa. També s’estableix una tarifa genèrica que no requereix la presentació de factures per cobrir els àpats i altres despeses de la persona assegurada i l’acompanyant. A més, afegeixen des de la parapública, es cobriran les despeses d’allotjament d’un acompanyant en cas que la persona malalta es trobi ingressada i requereixi disposar d’acompanyament. I, a l’últim, s’actualitza el procediment de tramitació del reemborsament de les tarifes de desplaçament i allotjament de manera que a partir d’ara només es requerirà l’entesa prèvia en cas que sigui d’aplicació la tarifa quilomètrica, taxi individual (excepte radioteràpia) o allotjament.

Cobertura de l'ictus

D’altra banda, des de la CASS també posen en relleu que el consell d’administració va sol·licitar al ministeri de Salut, a través de la comissió de la cartera de serveis i productes sanitaris, la inclusió de l’ictus en el conjunt de patologies cobertes al 100% en règim hospitalari i el 90% en l’àmbit extrahospitalari.

També s’ha acordat l’actualització dels preus de les tramitacions administratives realitzades per la CASS.