Un despreniment a Sant Julià causa danys a autobusos de Viatges Espanya

La xarxa de protecció instal·lada a la muntanya no va poder aturar el bloc rocós

Diversos autobusos de la companyia Viatges Espanya van patir danys a causa d'un despreniment d'un bloc rocós aquest divendres a la nit a Sant Julià de Lòria, davant de la borda del Jaile. Donat que estaven aparcats en un estacionament privat, propietat de la mateixa empresa, cap persona va resultar ferida.

Tot i que a la muntanya hi havia instal·lada una xarxa de protecció, el pes i la força del bloc van fer que aquesta es trenqués, impossibilitant així la seva aturada. Concretament, dels tres autobusos aparcats, el que estava més a prop de la vessant va ser el que va patir danys més importants, donat que va fer de pantalla aturant el cop. El bloc es va partir en el moment de l'impacte, generant importants desperfectes en tot el lateral del vehicle i encastant-se a l'espai on es guarda l'equipatge. Així mateix, els dos autobusos que es trobaven estacionats al costat d'aquest van patir danys més lleus. A més, a l'altra banda de l'aparcament hi havia al voltant d'una desena de microbusos i algun vehicle particular, que tan sols van rebre algun cop residual.

Els bombers han alertat que la zona té un alt risc de despreniments i "se sabia que podia passar algun dia". Ara, serà Protecció Civil, juntament amb l'empresa Euroconsult, l'encarregada de valorar els danys mitjançant un informe tècnic dels fets i arreglar la xarxa malmesa per evitar futurs despreniments.