Publicitat
Publicitat

Es detecta un vessament de sabó al riu Valira del Nord a la Massana

Medi Ambient ha aturat la fuita, que s'havia originat en una reixa de pluvials

El cos d'inspecció de Medi Ambient i Sostenibilitat ha aturat, aquest dijous, una fuita de sabó originada a través d'una reixa de pluvials al riu Valira del Nord a la Massana, a l'alçada de les naus Grillaire. El Cos de Bombers ha rebut l'alerta per part d'un ciutadà que ha observat el vessament al riu, aproximadament a les dues del migdia. Un cop notificat l'avís, s'ha activat el procediment pertinent amb la detecció de l'origen de la fuita i la posterior aplicació de les mesures adients per contenir el vessament.

Agents de circulació del Comú de la Massana i agents del Cos de Bombers han col·laborat en la tasca de detecció i recuperació del sabó que encara no havia arribat al riu.

Tot i que la quantitat de sabó que s'ha abocat al riu, a través d'una reixa de pluvials, no ha estat significativa, sí que s'ha pogut observar l'escuma des de l'indret del vessament fins al riu Gran Valira a Escaldes-Engordany i a Andorra la Vella, ja que era sabó d'alta concentració.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, la contenció s’ha pogut realitzar ràpidament, minimitzant l’impacte del vessament sobre el riu. El Departament de Medi Ambient mantindrà la vigilància a la zona per valorar els efectes que pugui tenir aquest vessament.