Societat 12/10/2020

Detenen quatre persones (dos botiguers) per contraban de tabac d'un valor de 16.000 euros

Ana
2 min
Detenen quatre persones (dos botiguers) per contraban de tabac d'un valor de 16.000 euros / policia

Escaldes-EngordanyLa policia ha detingut un total de quatre persones per contraban de tabac. D'entrada, els detinguts van ser dos homes no residents de 27 i 41 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic (contraban). Els fets van tenir lloc dijous de la setmana passada al vespre a la frontera francesa, on els detinguts van ser controlats pel Servei de Duana del Grup d’Antifrau del Pas de la Casa, juntament amb dos turismes de matrícula francesa, on hi duien gran quantitat de tabac (4.350 paquets, 14,45 Kg. de tabac de picadura i 4 Kg. de tabac de pipa d’aigua, per un valor total de 15.916 euros). Després de la investigació, el dia següent els agents van detenir una dona resident de 59 anys –gerent d’un establiment comercial– i un home resident de 49 anys –encarregat d’un altre establiment comercial–, com a presumptes autors dels delictes contra l’ordre socioeconòmic i l’administració de justícia, en haver venut a les dues persones anteriorment detingudes unes quantitats de tabac superior a les legalment establertes.

En total, el Cos de Policia ha procedit a la detenció de 22 persones durant aquesta darrera setmana (del 5 al 11 d’octubre). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (4), contra la seguretat del trànsit (4) i altres delictes (14). En aquest darrer apartat, destaca la detenció a Encamp ara fa una setmana d'un home resident de 41 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la llibertat sexual, així com la detenció de dos homes residents de 21 i 54 anys, com a presumptes autors d’ un delicte contra el medi ambient.

Pel que fa a la salut pública, la policia va detenir dimecres i divendres de la setmana passada a la frontera del riu Runer dues noies no residents de 25 i 29 anys en possessió de 12,7 grams de tussi –positiu a l’heroïna–, 0,4 grams de cocaïna i dues pastilles d’èxtasi, que accedien al Principat en autobús de línia regular. A més, els agents van detenir dos homes no residents de 25 i 28 anys, amb 2,5 grams de cocaïna, que accedien al Principat en un turisme particular.

Destaca també la detenció a Escaldes-Engordany d'una dona resident de 34 anys, com a presumpte autora d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic –ús fraudulent de targeta de crèdit–, després que aquest mes el cos d'ordre rebés una denúncia segons la qual alguna persona hauria fet ús de la targeta de crèdit de la denunciant, amb pagament per TPV virtual a una empresa del Principat, per valor de 313 euros.

Per últim, la policia va detenir dimarts de la setmana passada sis persones (dues dones residents de 32 i 76 anys, dos homes residents de 46 i 58 anys, i dos homes no residents de 53 i 61 anys) en el marc de l'operació Terra, com a presumptes autors dels delictes contra l’ordre socioeconòmic i l’ordre públic, un cas que es troba judicialitzat.

stats