Societat 12/03/2019

Detingut a Espanya un lladre de rellotges de luxe a Andorra

Tenia activada l'alerta vermella de detenció internacional

Ara Andorra
1 min
Un vehicle policial. / ARXIU ANA

Escaldes-EngordanySegons fonts policials, Interpol Madrid va informar aquest dilluns de l'empresonament a Espanya d'un fugitiu buscat per Andorra des del 31 de gener d'aquest any i al qual se l'hi havia activat una alerta vermella d'ordre de detenció internacional emesa per la Batllia d'Andorra. Els fets es remunten a finals de l'any 2018, en concret al període comprès entre el dia 1 d'octubre i el 3 de desembre, dates en les quals dues joieries del país van denunciar la sostracció de rellotges d'alta gamma valorats en 47.100 euros.

Arran de les denúncies dels responsables de les joieries, efectius del Cos de Policia van efectuar un seguit d'investigacions en els establiments comercials, en les quals es van recuperar indicis per poder identificar el presumpte autor. Aquests element, després dels estudis efectuats per part del deparment científic, van ser traslladats a Interpol. Al cap de pocs dies, diversos països van facilitar la identitat del presumpte autor dels fets i també es va informar que tenia nombrosos antecedents a Europa per fets similars, i advertint que disposava d'una identitat falsa.

El detingut és un ciutadà no resident, de 42 anys i que està actualment empresonat a Las Palmas de Gran Canaria (Espanya). La policia ha procedit a informar a l'autoritat judicial de la seva detenció, i des d'aleshores es disposa d'un termini màxim de 40 dies per formalitzar l'extradició, que s'efectuarà en els pròxims dies per la via diplomàtica. A Andorra se li imputa un delicte major de furt.

stats