Societat 23/12/2019

Detingut un home de 76 anys per amenaces amb una arma de foc

La policia controla també una dona que duia amagat al cos 40,5 grams de cocaïna

Agència Ana
3 min
L'edifici de la policia. / ARXIU

Andorra la VellaLa policia va detenir el passat dimecres, a la parròquia de la Massana, un home resident de 76 anys, com a presumpte autor de delictes contra la seguretat col·lectiva i contra la llibertat. L'home s'hauria personat a una oficina de la capital, mostrant una arma de foc que duia al cinturó del pantaló, i hauria amenaçat verbalment una empleada. Tal com informa la policia, l'home va ser detingut al seu domicili i en el moment de l'arrest va lliurar un revòlver de fogueig que duia al cinturó del seu pantaló, i que estava carregat amb sis cartutxos, un dels quals ja percudit.

Aquesta ha estat una de les disset detencions que la policia ha dut a terme en la darrera setmana i entre les quals cal destacar, també, la d'una dona resident de 44 anys, com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública. La dona va ser controlada quan accedia al Principat en un turisme particular. El gos ensinistrat en la recerca d'estupefaents va marcar "amb insistència" el cos de la dona, que tal com afegeixen des de la policia, va negar dur qualsevol tipus de producte estupefaent. Posteriorment en efectuar-li un control més exhaustiu, es van localitzar 40,5 grams de cocaïna a l'interior d'un preservatiu que duia amagat en les seves parts íntimes, tal com consta en el mateix comunicat de la policia. També per delictes contra la salut pública va ser detingut un turista de 30 anys en un local d'oci nocturn de Soldeu, i que duia a sobre 0,5 grams de cocaïna.

D'altra banda, la policia ha informat també de la detenció, el passat dimarts, de dos homes no residents de 33 i 36 anys respectivament, com a presumptes autors d'un delicte de contraban. Els agents de la policia van ser requerits pel servei de Duana, ja que havien controlat una persona i un turisme amb matrícula francesa estacionat en un carrer del Pas de la Casa, amb una gran quantitat de tabac de picadura a l'interior. De fet, es van comissar 2.587 paquets de tabac de picadura (equivalent a 129.350 grams, valorat en 17.146 euros). Posteriorment els agents van controlar i detenir la segona persona relacionada amb aquests fets, en possessió de 130 paquets de tabac de picadura (equivalent a 6.500 grams, per un valor de 891 euros).

D'altra banda, el diumenge van ser detingudes dues persones pels delictes contra la funció pública, contra la llibertat i contra l'honor, a més de contra el patrimoni. El primer dels arrestos van ser el d'un home resident de 22 anys. La policia va rebre l'avís que aquesta persona estaria donant cops a la porta d'entrada d'un domicili. En controlar–lo i ser qüestionat pels fets, l'home va tenir "una reacció desproporcionada envers els agents", proferint-los amenaces i injúries, relata la policia. A més, amb un extintor hauria causat diversos esfondraments a la porta del domicili, així com altres danys, com l'espiell arrencat i el comandament del timbre trencat. Unes hores més tard, la policia va detenir un home no resident de 28 anys, com a presumpte autor dels delictes contra la funció pública, contra la llibertat i contra l'honor a funcionaris de la policia en l'exercici de les seves funcions. Els agents es trobaven efectuant un control específic d'estupefaents a l'Estació Nacional d'Autobusos, en un autocar de línia regular que prové de Barcelona, i amb l'ajuda d'un gos ensinistrat en la recerca d'estupefaents, que va marcar amb "insistència" una maleta propietat de l'home detingut i on es van trobar tres grams de marihuana i 0,2 d'haixix. Segons informa la policia, el detingut va mostrar "en tot moment té una actitud altiva envers els agents", i va reaccionar de "manera desproporcionada", proferint-los amenaces i injúries.

La policia també informa de la detenció d'un home no resident de 25 anys, com a presumpte autor d'un delicte de violació de domicili. El cos de l'ordre va rebre una trucada d'un home gran que relatava que el detingut havia trucat a la porta del seu domicili familiar (un xalet), i en obrir la porta l'havia apartat, accedint a l'interior, sense el seu consentiment, i amb intencions d'anar-se'n a dormir.

A l'últim, altres nou persones han estat detingudes per conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues. Sis d'aquests arrestos s'han produït en el marc de la campanya de controls que està duent a terme la policia aquestes festes.

stats