Societat 31/12/2020

Detingut 'in fraganti' mentre robava en una casa

Quan la policia va comprovar la seva identitat va verificar que se'l buscava per diverses sostraccions

Ana
2 min
Un vehicle de la policia en un control a la xarxa viària. / POLICIA D'ANDORRA

Andorra la VellaLa policia va detenir dimarts a Sant Julià de Lòria un home no resident de 58 anys que hauria entrat en una propietat privada, concretament una casa particular en obres, per sostreure de l’interior una bossa de mà que contenia 245 euros. Tal com informa la policia, l’home hauria accedit aprofitant que la porta estava oberta i quan era dins la casa va ser sorprès per la propietària, que va avisar la policia.

Quan la policia va verificar la identitat de l’home, que tenia una ordre de recerca judicial amb detenció, ja que havia estat identificat en una investigació policial anterior per haver entrat, el mes d’agost, a l’interior d’un domicili particular d’Escaldes-Engorday d’un matrimoni de gent gran, i d’on s’hauria endut una cartera amb una targeta de crèdit , que posteriorment hauria utilitzat causant un perjudici de 1.130 euros.

A més, la policia també el vincula amb tres fets més en dos establiments hotelers i en un despatx laboral d’Andorra la Vella. Dos d’aquests fets es remunten al mes de juny de l’any passat, quan l’home hauria sostret 1.220 euros i un telèfon mòbil d’una habitació d’hotel i 75 euros del despatx laboral. El tercer dels casos, on s’ha identificat el detingut com a presumpte autor, es va donar a la recepció d’un hotel el 22 de desembre, d’on s’hauria endut 500 euros.

La policia informa que en tots els casos el mètode emprat és el d’aprofitar els descuits dels propietaris, i sense emprar la força, recercar coses de valor, principalment diners i targetes de crèdit.

L’home ja havia estat detingut per delictes patrimonials els anys 2009 i 2018. A més, conclou la policia cal afegir que el detingut té un ampli historial delictiu al seu país d’origen.

stats