Les deu notícies més vistes del 2019

Els successos ocupen un major nombre de posicions en el rànquing, tot i que també hi ha hagut informacions interessants que han sorprès els lectors

Fa pocs dies que s'ha acabat l'any i és el moment de fer un resum periodístic de tot allò que es queda enrere. Com és habitual, els successos ocupen un major nombre de llocs al rànquing de notícies més vistes dels 2019. Tot i això, també hi ha altres notícies curioses que han interessat als lectors, fenòmens naturals que han ocupat les portades dels diaris durant dies i imprudències que han acabat millor de l'esperat. Aquestes són, per tant, les notícies més llegides del 2019.

1- La imprudència d'uns ciclistes que podia haver acabat en tragèdia

La notícia més vista pels lectors de l'ARA Andorra ens porta fins al mes de setembre, quan el patinador Thomas Geerdinck va publicar a les seves xarxes socials un vídeo on apareixien dos ciclistes cometent una infracció a la rotonda d'entrada al poble d'Encamp. Geerdinck, acompanyat del seu company de professió Jos de Vos, va agafar la rotonda en sentit contrari, provocant la frenada d'un vehicle que venia de cara. Una imprudència que gairebé acaba en tragèdia.

2- Una dona morta i un detingut en un accident de trànsit a la sortida de la Massana

La segona notícia més llegida l'any passat té a veure amb un accident que va tenir lloc a la Massana i on es van veure implicats tres vehicles. El sinistre va provocar la mort d'una dona resident de 53 anys. Per la seva banda, la policia va detenir un home acusat d'haver provocat l'accident, ja que va intentar fer un avançament en un tram de línia contínua. El vehicle de la difunta va quedar totalment destrossat.

3- El jugador del Barça Arthur, de vacances amb la nòvia andorrana

La tercera notícia més llegida té a veure amb un jugador de l' FC Barcelona i les seves vacances a Roma amb la seva xicota andorrana, Pati Santacreu, a finals del mes d'octubre. El migcampista va penjar una imatge davant del Coliseu romà al seu compte personal d'Instagram, un fet que ha semblat curiós per als lectors de l'ARA.

4- S'esperen les primeres nevades

Andorra és un país de neu i els seus ciutadans esperen ansiosos cada hivern que la meteorologia tenyeixi el terreny de blanc. A principis de setembre s'anunciaven les primeres nevades al Principat i al Pirineu, deixant gruixos de fins a 25 centímetres. Les nevades van començar per sobre dels 2.400 metres, però al llarg de la mateixa setmana s'esperava que baixessin, puntualment, fins als 1.600.

5- Mor un resident portuguès en un accident de cotxe a Sòria

El 'top 5' de les notícies més vistes el tanca una tragèdia. Un resident portuguès de 53 anys i la seva dona de 55 van patir a l'agost un accident a l'N-122, al terme municipal de la localitat soriana de Matalebreras. El vehicle va sortir de la via pel lateral esquerre, el que va provocar que bolqués. El conductor va perdre la vida mentre que la copilot va resultar ferida greu.

6- Una gran esllavissada a Borda Sabater obliga a tancar l'accés amb Espanya durant sis hores

Un dels fets que més ha marcat l'any ha estat l'esllavissada que va tenir lloc a la zona de la Portalada el mes d'agost. L'acumulació de terra a la via va provocar que es tanqués l'accés amb Espanya durant sis hores i diversos danys materials a la façana del Centre comercial Punt de Trobada. La policia va habilitar un carril de pujada i un de baixada per a vehicles lleugers durant el temps en què va durar la retirada de les restes de l'esllavissada.

7- La Guàrdia Civil multa turistes francesos per portar la bandera catalana a la matrícula

La setena notícia més vista té a veure amb una parella de turistes francesos que venien a Andorra a passar uns dies de vacances. En entrar per la frontera hispanoandorrana, la Guàrdia Civil els va ordenar aturar el seu vehicle en veure una bandera catalana a la matrícula davantera. Els turistes havien afegit, a més, el número 66, que fa referència al codi del departament corresponent del vehicle, i tot just al damunt hi havia col·locada la bandera catalana sota el nom 'País català'. "No acceptava treure la bandera, però l'oficial de la Guàrdia Civil semblava tant furiós que vaig decidir arrencar-la", va declarar el conductor.

8- Santos i Gea, detinguts per les presumptes irregularitats a la FAF

Un altre dels temes que ha anat per a llarg va ser la detenció del president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Víctor Manuel Domingos Dos Santos, i el secretari general, Tomàs Gea, per presumpta apropiació indeguda de les ajudes procedents de la UEFA i la FIFA. La policia també va acabar detenint el tresorer de la federació en un cas que va estar batejat com a Operació Cautxú.

9- Els treballadors del Punt de Trobada, "obligats" a retirar restes de runa de l'esllavissada

La notícia que se situa en novena posició està estretament relacionada a la situada en la sisena. Els treballadors del Punt de Trobada, segons van declarar a l'ARA Andorra, van ser obligats a recollir les restes de runa que l'esllavissada de la Portalada va deixar davant de l'entrada del centre comercial. Personal de reposició, caixes, restauració i administració van haver d'anar a treballar per dur a terme les tasques de neteja.

10- 'La vida que queda' després de perdre un fill

Per cloure el rànquing hi ha una notícia trista com és el testimoni de la Marta Alsina. El 2009 va veure com la seva vida se li truncava per una tragèdia que cap mare o pare hauria de viure. Va perdre el seu fill, de 19 mesos, a causa d'una meningitis. El va portar al metge d'urgències de l'hospital per un mal d'orella i ja no van poder fer res per a salvar-li la vida. "Mai m'havia passat pel cap que per un mal d'orella no tornaríem a casa", va explicar.