Publicitat
Publicitat

Un incendi calcina diverses caravanes al costat del càmping Valira

El foc s'ha originat de matinada en un contenidor per causes encara per determinar

Un incendi que s'ha originat en un contenidor al costat del càmping Valira i d'una planxisteria, a Andorra la Vella, ha calcinat diverses caravanes, un turisme i una quantitat considerable de material de planxisteria i per al rebuig que s'emmagatzemava a la zona. L'avís s'ha rebut poc abans de les 3 de la matinada i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat totes les dotacions de Bombers de Santa Coloma i de la Massana, que han estat treballant tota la nit per poder controlar el foc. El Cos de Bombers ha confirmat que no hi ha hagut cap ferit i que tots els danys han estat materials.

De moment, es desconeixen les causes de l'incendi, que s'hauria originat al costat d'uns contenidors i que ràpidament s'ha propagat cap al solar amb el material emmagatzemat, tot i que tenint en compte que falten pocs dies per a la Revetlla de Sant Joan, no es descarta que la causa fossin uns petards. Segons el cap de guàrdia dels Bombers, semblaria que tot el material cremat no estava en ús. Els bombers continuaran controlant les brases de l'incendi durant les properes hores.

L'amo del càmping Valira, Andreu Cardona, ha explicat a l'ARA Andorra que el solar cremat no és propietat del càmping, sinó d'una planxisteria, i que diversos clients de temporada d'hivern del càmping l'utilitzen d'aparcament per guardar les caravanes durant l'estiu. Segons Cardona, han resultat afectades unes 6 o 7 caravanes.

Un grup de turistes del càmping, provinents de Tarragona, han explicat que en el moment dels fets estaven dormint i que ha estat un ensurt considerable, sobretot perquè el foc ha fet explotar algunes bombones de butà. Les persones allotjades al càmping han estat traslladades fins a l'extrem més allunyat de l'incendi mentre els bombers el controlaven.