Publicitat
Publicitat

El documental de TV3 sobre el contraban de tabac encén les xarxes

Molts dels comentaris generats pel programa a Twitter i Facebook criticaven l'estigmatització dels habitants de l'Alt Urgell i Andorra

L'emissió, aquest dimarts a la nit, del documental 'Contraban' del programa 'Sense ficció' de TV3, ha fet bullir les xarxes socials amb els comentaris d'andorrans i alturgellencs. El programa ha donat a conèixer les pràctiques de contraban de tabac a la frontera amb Andorra, el “canvi de les regles del joc entre contrabandistes i forces de seguretat” i ha fet públiques les imatges d'una càmera oculta en un box de la Seu d'Urgell on diverses persones manipulen tabac, entre elles l'exalcalde i exconseller de la Generalitat, Jordi Ausàs. Entre els participants en el reportatge hi havia el minsitre portaveu del Govern d'Andorra, Jordi Cinca, l'alcalde de la Seu d'Urgell en funcions, Albert Batalla, l'advocat de Jordi Ausàs i diversos representants dels cossos de seguretat i de l'adminstració de justícia.

Tot plegat, ha provocat una allau de comentaris a les xarxes socials, com els de l'alcalde de la Seu d'Urgell en funcions, Albert Batalla, que s'ha mostrat molt decebut per l'enfocament del documental, assegurant que es tracta d'una pràctica minoritària i que la immensa majoria de la gent de la Seu d'Urgell "treballem i ens guanyem la vida de forma honesta i amb tot l'esforç". Sobre el cas Ausàs, Batalla ha mostrat "sorpresa pels fets, respecte a la justícia i tristesa a nivell personal perquè m'aprecio al Jordi".

Els comentaris, la majoria contra el programa, lamentaven que es generalitzi la pràctica del contraban i s'estigmatitzi els andorrans i alturgellencs, criticaven la manca de rigor i que hi ha molt més contraban al port de Barcelona que a la frontera amb Andorra, i expressaven l'impacte causat en veure Jordi Ausàs carregant caixes de tabac en cotxes dins d'un aparcament. D'altra banda, s'ha criticat la permissivitat mostrada per l'alcalde en funcions de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, i el toc d'humor l'ha posat el comentari de David Fité que assegurava que l'èxit del programa era haver trobat guàrdies civils parlant en català.

 

 

Abans de veure el #senseficcio d'avui sobre el #contrabanTV3 voldria fer diverses consideracions: 1. #laSeu és una de...

Posted by Albert Batalla on dimarts, 2 / juny / 2015

" data-width="500">