Societat 19/08/2020

De no dormir al cotxe, a poder acabar dormint a la presó

L'home que va fer creure que dormia al seu vehicle podria acabar sent processat per estafa

ARA Andorra
1 min
Campanya solidària engegada a Change.org

La història del Fabio, l'home que dormia al seu cotxe, va commocionar una part del país el juny passat. Fins i tot, des de la societat civil es va engegar una campanya perquè Afers Socials se'n fes càrrec. Una vintena de persones es van arribar a solidaritzar amb aquest resident i la seva causa... que s'ha determinat que era falsa.

Algunes de les seves víctimes han reaccionat, via xarxes socials, i li demanen responsabilitats. Fabio podria respondre per un delicte d'estafa, que segons el Codi Penal andorrà està castigat amb penes de presó d'entre un i cinc anys, si el perjudici patrimonial ha estat superior als 600 euros. L'article 209, en la seva accepció d, també preveu l'estafa qualificada, quan aquesta es realitza demanant fons amb finalitats humanitàries o caritatives. En aquest cas, el responsable podria pagar fins a quatre vegades la quantitat estafada. Una mentida, doncs, que li pot sortir molt cara.

La història del Fabio no és nova. El darrer exemple que s'hi pot assimilar va acabar l'octubre passat, quan l'Audiència de Lleida va concretar que els pares de la Nadia, una nena que vivia a Fígols i que pateix una malaltia rara, van ser condemnats a tornar 62.000 euros dels 402.000 que la resolució anterior establia que van estafar a 65 afectats.

stats