Societat 03/01/2019

Educació convoca 37 professors per cobrir les tretze places de l'edicte anul·lat

En les dues primeres fases, de caràcter intern i la reservada a nacionals andorrans, es van assignar set llocs

B. N.
1 min
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, aquest dijous a la sala de premsa del Govern. / B. N. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha dit aquest dijous que en les properes setmanes es convocarà 37 professors per cobrir les tretze places de l'edicte de docents d'anglès, francès i matemàtiques que va ser anul·lat per una sentència del Tribunal Constitucional.

L'edicte es va convocar el gener del 2016 per cobrir 20 places de professor seguint la voluntat de l'executiu de disminuir l'eventualitat del cos docent. En les dues primeres fases, de caràcter intern i la reservada a nacionals andorrans, es van cobrir set places. En la tercera de preferentment andorrans és quan es va produir el recurs d'un dels candidats pel procés administratiu que es va seguir i que per al Govern va ser un error de forma. Ara, el concurs es repetirà des de la fase impugnada.

Mesures socials

Jover ha fet aquestes declaracions amb posterioritat a la roda de premsa del consell de ministres en què el portaveu del Govern, Jordi Cinca, s'ha referit a les mesures socials que va anunciar el cap de l'executiu Toni Martí. Cinca ha dit que s'està fent una primera valoració i les primeres anàlisis econòmiques. És possible que s'aprovin la setmana vinent i en els propers dies hi haurà reunions amb les patronals i els sindicats. Les mesures se centraran en les pensions, el salari mínim i en els lloguers.

stats