Publicitat
Publicitat

Les embarcacions esportives matriculades a Andorra no paguen cap impost

Actualment, hi ha 409 embarcacions matriculades a Andorra donades d'alta

Qualsevol persona física o jurídica amb nacionalitat andorrana o resident al Principat pot matricular una embarcació esportiva a través del Servei de Tràmits i, a diferència dels vehicles terrestres, les embarcacions no paguen cap tipus d'impost. Així ho ha indicat el Govern després que aquesta setmana s'hagi conegut el cas d'un veler amb bandera andorrana interceptat a Colòmbia amb 103 quilograms de cocaïna, sense cap tripulant d'Andorra.

Arran de la informació que ha sol·licitat la Interpol, la Policia andorrana ha obert una investigació per aclarir si el cas té cap lligam -o no- amb el Principat. De fet, segons va informar l'Armada de Colòmbia, a bord del veler hi anaven un colombià i altres ciutadans d'Austràlia, Veneçuela i França, però hores d'ara es desconeix si cap d'aquests tripulants té residència a Andorra.

El Registre d'embarcacions esportives del Govern va iniciar-se l'any 1974 i des de llavors s'han matriculat 883 embarcacions, tot i que actualment només 409 estan donades d'alta. Cal destacar que únicament es poden matricular embarcacions d'ús personal i no pas comercial, de manera que estan infringint el Codi de circulació en cas que posteriorment facin una activitat comercial.