Societat 20/12/2020

Emotiu comiat a Òscar Ribas

La missa, oficiada per Joan-Enric Vives, s'ha restringit als familiars i a un reduït nombre d'autoritats

Ana
2 min
L'entrada del fèretre a l'església de Sant Julià i Sant Germà. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaL'església de Sant Julià i Sant Germà ha acollit aquest diumenge al matí una emotiva missa funeral amb motiu de la mort d'Òscar Ribas, qui fou primer cap de Govern d'Andorra. L'acte ha estat restringit als familiars i a un reduït nombre d'autoritats, ja que només ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, la síndica general, Roser Suñé, i els cònsols major i menor de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina. Membres del Cos de Policia i agents de circulació de la parròquia laurediana han escortat el fèretre fins a la porta de l'església, poc abans de les 10 del matí, des d'on esperava mossèn Pepe Chisvert per pronunciar unes primeres paraules. La missa ha estat oficiada pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

A la sortida de la cerimònia, Espot ha explicat que "ha estat un acte relativament íntim tenint en compte les circumstàncies actuals", però tot i això, ha agraït als familiars que "ens hagin fet un petit lloc i ens hagin permès que els cònsols, la síndica i jo mateix hàgim pogut assistir en representació de tots els ciutadans per transmetre l'agraïment per la tasca i pel servei públic que va prestar".

Tal com ja va detallar aquest dissabte, el cap de Govern ha corroborat que Ribas va ser "una persona que ha aportat molt a aquest país i en el qual ens hem d'emmirallar aquells que ostentem el servei públic". L'ha definit com una persona "visionària que va propugnar fer tota una sèrie de reformes que 20 anys després s'ha comprovat que eren necessàries". Espot ha afegit que "era una persona amb clara vocació europeista i multilateralista", per la qual cosa "hem de seguir la seva estela i els seus consells" perquè "tenim clar que aquelles recomanacions que feia són bones per a la prosperitat futura del nostre país".

Per la seva banda, Suñé ha posat en relleu que s'ha celebrat un comiat "al polític que ha deixat més empremta en el segle XX dins de l'evolució del país". La síndica ha assegurat que Ribas era "un humanista, un gran estadista, un home d'Estat i una persona summament generosa en compartir les seves idees i no voler mai alliçonar". "Per a mi és una pèrdua important, però crec que serà un referent per a molts de nosaltres", ha afegit.

Per últim, Majoral ha explicat que l'excap de Govern "va aportar molt tant en l'àmbit empresarial com en l'àmbit polític", i malgrat que a títol personal no van poder tenir una estreta relació, representa "una gran pèrdua per Sant Julià de Lòria i pel Principat".

stats