Publicitat
Publicitat

Un empresari de Wall Street que parla català, nou ambaixador dels EUA a Espanya i Andorra

Duke Buchan III substituirà James Costos com a diplomàtic dels dos països

Després  de la marxa de Barack Obama de la Casa Blanca i que, ara fa uns mesos, es conegués la decisió de Donald Trump de prescindir de l'exambaixador James Costos, el president dels Estats Units ha nomenat un nou diplomàtic per a Espanya i Andorra, Duke Buchan III, un empresari de Wall Street que parla català, tal com anuncia El Nacional, tot i que  la seva nominació encara ha de ser aprovada pel Senat.

La Casa Blanca ha informat que l'empresari té coneixements de la llengua oficial, un fet que serà d'utilitat en la seva feina a Andorra i Catalunya. El nou ambaixador, de 54 anys, va ser el creador d'Hunter Global Investors –ubicada a Palm Beach–, un fons de capital risc amb inversions en el mercat immobiliari, tot i que també disposa de negocis agrícoles i ramaders (cria de cavalls).

Buchan, nascut a Carolina del Nord, va estudiar economia i espanyol al mateix estat on va néixer i també va participar en programes d'estudis a l'estranger que el van portar a la Universitat de Sevilla i la Universitat de València. Anys després, va cursar un màster d'administració d'empreses a Harvard.

En un principi, Buchan donava suport a Jeb Bush en la seva carrera electoral, malgrat que amb el temps es va convertir en un dels primers donants de la campanya de Trump, amb més de 898.000 dòlars. A més, va acompanyar en diverses ocasions l'actual president durant els actes de campanya electoral i, fins i tot, va seure al seu costat durant el jurament del càrrec.