Societat 07/12/2020

Encamp llença una campanya per informar els ciutadans del dispositiu de treta de neu a la parròquia

El comú està repartint un díptic informatiu a tota la població explicant els protocols i recordant als ciutadans les seves obligacions

Ana
2 min
Cartell de la campanya 'Entre tots, surt millor'. / COMÚ D'ENCAMP

EncampEl comú d'Encamp ha posat en funcionament una campanya informativa per millorar el temps de resposta de forma conjunta amb la ciutadania de la neteja de carrers i voravies, davant de les nevades. Amb el lema 'Entre tots, surt millor' s'han editat uns díptics informatius que s'estan repartint a tots els domicilis i comerços, i que també es troben al web comuencamp.ad, per explicar quin és el dispositiu que el comú habilita durant l'hivern.

En el mateix document informatiu es recorda als veïns l'obligació de netejar les voravies en un termini màxim de dotze hores després de la nevada i de no aparcar a la via pública, en cas de nevada. També s'informa que cal treure la neu dels llosats i evitar que les canaleres, en mal estat, puguin provocar gelades a les voravies, entre altres mesures. El conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, André Riba, ha explicat que volen assegurar una bona mobilitat després de les nevades, però "és indispensable que hi hagi un treball conjunt entre els serveis comunals i els veïns per tal d'aconseguir-ho". És per aquest motiu que des del comú han realitzat aquesta campanya informativa per explicar quins són els protocols i els recursos que es destinen davant de les nevades, detallant els temps de resposta i tots els mitjans mecànics i humans, però també per recordar a la ciutadania les seves obligacions, ha comentat Riba.

El conseller ha explicat que no escatimaran "esforços per millorar el servei de treta de neu i poder donar resposta com més aviat millor seguint els protocols establerts tècnicament", però ha recordat que "la clau per aconseguir una bona mobilitat i disminuir el perill als carrers i voravies, després d'una nevada, serà la col·laboració ciutadana". El comú posa a disposició dels veïns sacs de sal a 4 euros que es poden recollir a l'aparcament del Bullidor en el cas del Pas de la Casa, o a l'aparcament dels Arínsols en el cas d'Encamp. El comú també disposa d'un sistema d'alerta per SMS a través del qual s'avisa d'incidències o previsions de fortes nevades. La subscripció és gratuïta i es pot fer omplint una butlleta a les oficines del comú.

stats