Societat 02/12/2021

Encamp enceta els actes nadalencs amb l'encesa de llums

A.Solé
2 min
Concert del Cor de Rock d'Encamp.

EncampEncamp ha iniciat el Nadal amb la tradicional encesa de llums que s'ha celebrat aquest dimecres al vespre a la plaça dels Arínsols. L'acte, que ha donat el tret de sortida a les diferents propostes que organitza el comú per aquestes festes, ha anat precedit d'una actuació del Cor de Rock d'Encamp de l'escola andorrana, qui han posat el toc musical. A més, l'Esbart Sant Romà ha amenitzat l'encesa amb una actuació preparada especialment per a l'ocasió amb una adaptació de la nadala 'El desembre congelat'. De forma paral·lela, també s'ha fet l'encesa al Pas de la Casa, amb un concert del cantautor Patxi Leiva.

Durant l'encesa de llums, des del comú també s'han repartit calendaris d'advent als infants residents a la parròquia menors de 12 anys, que inclouen la carta dels desitjos per enviar al Para Noel i als Reis Mags. En total, des del comú se'n preveuen repartir 1.200. De fet, segons ha informat la cònsol major, Laura Mas, el repartiment s'ha iniciat aquest dimecres, però continuarà a partir d'aquest dijous a les oficines de Turisme d'Encamp i del Pas de la Casa. En l'acte, també s'han repartit coques en la sortida del recinte per als assistents. A causa de les noves mesures de prevenció per la Covid-19, tothom qui ha volgut accedir a la plaça dels Arínsols ha hagut de mostrar el certificat Covid i dur la mascareta durant tota l'estona. "Ens hem adaptat a les noves mesures decretades pel Govern amb molta prudència i amb molta responsabilitat", ha manifestat Mas, desitjant que es pugui encetar la campanya d'hivern de la millor manera possible.

En la mateixa línia, i a causa de les noves mesures anunciades el dimarts, des del comú estan adaptant totes les activitats previstes per aquests propers dies. Per aquest motiu, "fem el màxim d'activitats a l'aire lliure amb espais molt grans i oberts per poder complir amb el distanciament de metre i mig", ha afegit. De fet, la fira de Santa Llúcia d'aquest pròxim cap de setmana també s'ha adaptat. "S'han espaiat totes les casetes i hi haurà el control de pas amb el passaport Covid", ha comentat Mas. Finalment, la cònsol major també ha avançat que de cara a finals de desembre estan preparant un nou projecte amb diferents espectacles i activitats nadalenques a l'aire lliure.

Membres del comú amb la cònsol major, Laura Mas, en l'encesa de llums de Nadal a Encamp.
stats