El comú esbrina què va passar perquè un jove caigués al rec del Solà

Astrié diu que els protocols van detectar una tanca tombada però que no se'ls havia notificat la caiguda

El comú d’Andorra la Vella està “esbrinant” què va passar divendres 4 d’octubre al rec del Solà quan una barana es va trencar i un jove va caure resultant ferit. El conseller de Medi Ambient i Innovació de la corporació comunal, David Astrié, ha destacat que no han rebut “cap notificació oficial” d’aquests fets i que s’han assabentat aquest dilluns pels mitjans de comunicació. El jove, que va patir diverses fractures costals, continua a planta i serà donat d’alta en els propers dies si la seva evolució continua sent favorable, tal com han informat des del centre hospitalari.

Astrié ha remarcat que des de la corporació comunal tenen un protocol a través del quals “tots els dilluns i els divendres” revisen les instal·lacions del rec i que els dilluns després dels fets, és a dir, el dia 7, es va constatar que la tanca “estava tombada” i es va recol·locar. “No sabem res del que va passar”, ha remarcat el conseller, afegint que s’està recollint informació per saber què va succeir.

La tanca ja ha estat, per tant, recol·locada, i caldrà esperar per saber què és el que va fer que cedís i el jove es precipités des d’una alçada aproximada de cinc o sis metres. Arran dels fets el jove va haver de ser evacuat a l’ hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va passar uns dies a la UCI fins ser traslladat a planta, on ara com ara evoluciona favorablement.

Persones que passejaven aquest dilluns al matí pel rec del Solà han manifestat que van veure, dissabte, la tanca tombada però desconeixien exactament què havia passat. Un persona recordava que fa uns quants anys un tros de tanca va cedir i una persona també es va precipitar, caient als terrenys que hi ha tot just a sota, a escassos metres del punt on el jove va caure divendres 4 d’octubre.