El turista espanyol i de proximitat, principals visitants d’Ordino a l’estiu

Entre juliol i setembre van passar més de 6.500 persones per l’oficina de turisme

Ordino valora molt positivament la campanya d'estiu 'Paradís de cims' que es va llençar com el primer pla de xoc per la situació generada per la Covid-19. Degut a les restriccions que tenien alguns països a l'hora de viatjar, la campanya es va enfocar per atraure un turisme de proximitat i segons apunten des del comú, els resultats ho confirmen. Així, entre el juliol i el setembre, 6.597 persones van passar per l' oficina de turisme de la parròquia, ubicada a la Casa de la Muntanya. Més concretament, al juliol hi va haver 1.411 visitants, un 64% de les quals eren espanyols, un 20% francesos, un 15% andorrans i un 1% d'altres països. L'agost va ser el mes de més activitat, amb 4.222 turistes, amb un 84% d'espanyols, un 9% de francesos, un 5% d'andorrans i un 2% provinents d'altres territoris. Ja finalment al setembre, van ser 964 les persones que es van apropar a l'oficina de turisme, amb la mateixa dinàmica que durant l'estiu. Un 80% dels visitants van ser espanyols, un 15% francesos i un 5% andorrans.

Pel que fa a les activitats que han tingut una major demanda durant aquest estiu destaquen el viatge amb telecabina i l'excursió a Tristaina a la zona d'Arcalís; la Ruta del Ferro; el recorregut familiar dels Tamarros; el joc de pistes el 'Misteri de la 8a Clau'; i les excursions al Parc natural de la vall de Sorteny. Des del comú apunten que al parc de Sorteny, el turista principalment anava a visitar l'estany de l'Estanyó, el mirador del Grau de la Llosa i els pics amb els Estripagecs.

Després de l'estiu, i seguint amb el pla de la majoria comunal per dinamitzar la parròquia, el comú ha informat que el 8 d'octubre es van tornar a reunir els membres de la taula de dinamització per tractar les properes accions del pla, les quals s'anunciaran pròximament.

Línia d'autobús Sorteny-Arcalís

D'altra banda, també es va posar en marxa la nova línia d'autobús per l'estiu que sortia del Serrat i anava fins al Parc natural de Sorteny i d'Arcalís, perquè els visitants no es desplacessin amb el vehicle propi. Així, durant el juliol el van utilitzar 2.469 persones, a l'agost 4.164 i al setembre 2.651, fent un total de 9.284 usuaris durant tot el període estival. Tot i així, des del comú recorden que durant el mes de juliol només estava autoritzat el 50% de l'aforament de l'autobús i ja a l'agost i al setembre hi va haver un 75% d'aforament.